O ștampilă pentru sufletul fiecăruia

Pe unde trecem în viață ne lăsăm amprenta. Fie un zâmbet frumos, un proiect minunat, fie o amintire tristă sau nostalgică. Nimic nu rămâne fără urme. Cu toții lăsăm  ștampila noastră personală asupra celor din jur. Prea rar ne dăm seama și de importanța ei. Deși mi-ar fi plăcut ca aceste „ștampile” să fie vizibile și să fim și noi astfel avertizați, nimeni nu a inventat o modalitate de a îmi îndeplini visul, nici măcar marele maestru Colop 🙂

Personalizare pentru fiecare

Stau și mă întreb de ce ștampilele au devenit azi doar o unealtă folositoare persoanelor juridice. Ce au ele și nu avem noi, muritorii de rând? Personalitate..juridică. Și cu ce le face asta mai presus de noi? Eu pun semnătura pe un contract și e de ajuns. Compania îmi garantează seriozitatea ei nu numai cu semnătura unui reprezentant ci cu ștampila ei. Și acest lucru mă liniștește în privința validității actului încheiat între cele două părți. Pe principiul: „Am ștampila mea, poți conta pe mine!” Și asta spune deva – ștampila e un semn al reputației unei companii – de aceea nu e un instrument de joacă. Din nefericire, consider că prea des este văzută doar latura serioasă a acesteia și companiile uită de variantele de personalizare a acesteia, opțiune care ar adăuga plus valoare oricărei ștampile. Ceva mai mult decât o denumire aruncată acolo, ci un logo sau chiar un mini slogan ar face-o mai atractivă. Vrem nu vrem, ștampila face parte din identitatea oricărei companii.

Ștampila, dincolo de clasic

Undeva prin Antichitate, aristocrații – de altfel, singurii care și aveau acces la documente și trimiteau scrisori, au „inventat” sigiliul. Și, dacă ați vizitat vreodată vreun muzeu, sigur ați putut vedea câtă artă era în sigiliul unei familii. Cu cât era mai cu moț, cu atât această „ștampilă” antică era mai bogată în detalii. Au pierdut ei această tradiție? Nu, ci au dezvoltat-o de-a lungul timpului. Împărații trimiteau scrisori amantelor purtând sigiliul lor, astfel demonstrându-și dragostea. Orice curtezană care se afla în posesia unui astfel de înscris de amor practic avea bărbatul la degetul mic. Rege sau nobil! Oare cumva pe drumulo istoriei, sigiliul nu și-a pierdut din importanță? Ba da, chiar și din frumusețe.

colop4

Așa că, dragii mei, eu azi vă propun să revenim la clasic dar folosind tehnologia de azi. Revoluționăm viitorul și spunem clar: ștampilele nu mai aparțin doar persoanelor juridice, haideți și noi să ne jucăm cu ele! Ce vă propun eu..este o idee năstrușnică. La crearea unei familii, cei dpi nebunatici își vor crea propria ștampilă. Aducem sigiliul în secolul nostru și nu îl mai considerăm un privilegiu al familiilor înstărite și cu un nume, ci un simbol al egalității la care am reușit să ajungem după atâtea sute de ani și o dovadă clară a faptului că ne-am păstrat imaginația. Te-ai căsătorit, ștampilă ți-ai găsit! Avem invitații la botez de trimis, petreceri cu copiii, vederi din vacanțe, o ștampilă drăguță obținută prin personalizare ar merge la fix. Ca să nu spun cât de fericiți ar fi cei mici că ar avea cu ce să umple toate caietele de la școală – acesta a fost primul lucru pe care l-am făcut când tata și-a înființat firma, spre disperarea lui că i-am consumat tot tușul.

Și pentru că nu e frumos să discriminăm, până la urmă ștampila e a noastră, a tuturor! Până la căsătorie, ce ne facem? Rămânem fără ea? Noooooooo waaaay! Fiecare dintre noi e unic și are propriile idei, iar cu furnizorul de încredere, sunt sigură că ne putem crea acel sigiliu modern..M-aș gândi să le trântesc o ștampiluță cu o față zâmbitoare la bancă în fiecare lună în loc de semnătură. Asta ar cam fi o minciunică gogonată pentru că plâng duă=pă banii aceia dar măcar mi-aș lăsa amprenta pe undeva :))

Lăsând gluma la o parte, nu am fost niciodată adepta lăsării tradiției la o parte în detrimentul a ce e nou. Mai degrabă găsim o soluție pentru a combina modernul cu ce e clasic într-o manieră inovativă. Puțin Colop, ceva idei și readucem ștampila la modă pentru toată lumea. Poate așa nu o să o mai percepem ca pe un element rigid folosit de companii, ci ca un instrument distractiv, util și pe placul tuturor.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.