Oameni speciali

Suntem singuri. Văd atâtea fețe inexpresive pe stradă. Atâția oameni gri. Îmi dau seama că noi nu apreciem ceea ce avem. Nu ne dăm seama că avem în jurul nostru oameni speciali și cu ei ne împărțim viața.

Nu mai există prietenie?

Nu prea. Dar e cam ciudat că toți spunem asta, când, de fapt, ne plângem tot de noi. Culmea e că toți ne credem niște prieteni extraordinari. Și atunci, cum nu mai există prietenie? Asta cu prietenia între fete e ca o linie subțire între flirt și înșelat, între mită și atenție, un picior pe marginea prăpastiei. Eu cred că există prietenie între fete, dar cazurile reale sunt puține. Suntem prea rele și invidioase pentru a compara o prietenie masculină cu una feminină. Și totuși eu am prietene. Adică oameni care mă înțeleg și mă ajută orice ar fi. Și ajungem la problema cu oamenii.

Deschide ochii către oameni speciali

Mi se întâmplă uneori – mai des decât la restul, mai rar poate decât ar merita, să îmi dau seama ce om norocos sunt eu. Pentru că am cunoscut mulți oameni speciali de-a lungul timpului și că pe o parte dintre ei i-am și ținut lângă mine aproape. Sau au rămas ei. Ori sunt eu un super magnet de oameni frumoși. Asta nu înseamnă că am armată de persoane gata să mă ajute la nevoie. Eu îți spun că am oameni frumoși care cunosc o latură personală din mine, care încă mai păstrează ceva curat în ei și cu care sufletul meu e în armonie. Deja am dat-o în chestii spirituale. Ei sunt oamenii cu care râd liber, glumesc și vorbesc cu orele. Ei sunt cei cu care distracția e maximă și cu care discuțiile despre viață curg. Și îmi sunt dragi de mor chiar dacă îi văd rar.

Dar, vezi tu, eu știu că ei există! Și îmi dau seama că viața mea e cu atât mai frumoasă cu cât ei o împodobesc. Eu nu sunt singură chiar dacă 99% din timp îmi place să fac totul de capul meu și nu prea mă sfătuiesc cu nimeni. Așa m-am învățat. Dar eu am oameni frumoși în viața mea și încă un motiv în plus să zâmbesc.

Tu de ce ești mohorât? Dacă o să îmi răspunzi că tu nu ai astfel de oameni, eu ți-aș spune doar atât:

Nu crezi că problema e la tine?

Tu îi atragi pe cei din jur și tu alegi să îi păstrezi. Care sunt oamenii tăi speciali?

2 thoughts on “Oameni speciali

  1. Georgiana says:

    *feeling speșăl* nu apar în prima poză, dar eram în spatele aparatului foto. 😀
    șiii.. am și eu oameni speciali în jurul meu. puțini, dar buni. 🙂

    • Petruța says:

      La tine și la Ana mă gândeam, sunteți ladies tare special și nebun de frumoase. Sau frumos de nebune. Ori amândouă 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.