Ochelari de soare – reguli de bun simt

Sursa foto

Ziua asta de luni a inceput cu – 5 grade. A se citi: MINUS!!!! Cumva soarele si-a facut loc printre nori timid si am trecut la + 5. Pentru 2 ore a fost soare. In alea doua ore m-am nimerit pe afara si am ochit, in tramvai 2 oameni ( la atatia am fost atenta) cu minunatiile pe nas.

Asadar:

1. Daca nu arde soarele, nu e nevoie de ochelari. La +5 grade nu prea cred ca soarele reuseste sa iti distruga retina, corneea, etc.

2. Ochelarii de soare nu se poarta in tramvai, autobuz, troleu. Soarele nu bate inauntru atat de tare. Iar in metrou.. Oooo Doamne, in metrou, adica SUB PAMANT, sigur nu e soare!

3. Ochelarii nu se poarta inauntru. Intr-o casa, sala, teatru, cinema…. NU E SOARE!!! Soarele e PE CER! 

Iar pentru scumpele noastre vedete. OCHELARII DE SOARE NU SE POARTA LA TV! Stiu si eu ca reflectoarele alea sunt super puternice, dar esti inauntru si lumea se uita la tine ca sa iti vada moaca nu moaca acoperita cu ditamai fumuriii!

Gata, ma simt mai bine.

A voastra,

Zambareata

 

2 thoughts on “Ochelari de soare – reguli de bun simt

 1. szcs says:

  Îmi permit să te combat puţin la subiectul ăsta. Nu e nici o legătură între ochelarii de soare şi temperatură. Nu se cheamă ochelari de vară. Pur şi simplu sunt persoane extrem de sensibile la lumină, cum sunt eu par exemple, la care lăcrimează ochii cum n-ai văzut de la soare, indiferent de cât de frig sau cald e afară. Ca să nu mai vorbesc că iarna, dacă e zăpadă şi soare, chiar e recomandat să porţi ochelari, pentru că lumina se reflectă foarte puternic. Aşa că eu, iarnă, vară, atunci când e soare afară, port ochelari de soare. Nu e o fiţă.

  Also, la cât de poluată e atmosfera, nu trebuie să fie vară pentru ca ultravioletele să distrugă chestii. De aia e recomandat SPFul şi iarna, şi la fel şi ochelarii de soare.

  Plus, pentru gagici, dar nu numai, e mai bine să porţi ochelari decât să te bată soarele în ochi şi să trebuiască să te încrunţi. Se mai previn din ridurile fine din jurul ochilor.

  În rest, sunt de acord, sunt multe fiţe de genul purtat ochelari de soare în metrou sau noaptea. Dar nu băga la categoria fiţe şi purtatul lor când e frig afară.

  • Petruta says:

   Persoanele care au ochii extrem de sensibili si au nevoie de ochelari indiferent de vreme, doar soare sa fie afara, sunt foarte putine. Eu comentam pentru restul 😉 La partea cu ridurile nici nu m-am gandit :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.