Hai să omorâm câinii! Pe toți!

Mă uit în ochii ei. Se uită și ea furiș. Dă din coadă. Știe că nu a făcut nimic greșit – doar nu am prins-o cu balerinul nou în gură.

Am venit de la plimbărică de mai bine de 2 ore. Nu pot să îmi șterg din minte gândul ăsta. Postarea era planificată de ceva vreme, dar nu îmi găsesc energia sufletească să scriu.

Omule, unde ți-e sufletul?

Aș fi vrut să scriu: ”Omule, de ce ești animal?” Dar mi-am dat seama că ar fi o greșeală imensă. Animalele au suflet. Animalele simt. Oamenii nu.

Cum poți să bați un câine? Nu înțeleg. Ce ți-a făcut? E vina lui că a ajuns pe stradă sau a ta, dobitoacă fără cap, care nu a sterilizat la timp și a considerat că soluția e să arunci puii în stradă?

Sunt ”abonată” pe Facebook la mai multe asociații și persoane care se ocupă de salvarea câinilor și pisicuțelor. Cum să bați un câine în timp ce el te linge pe mână? Cuuuum?!!!!!!!!!!!!!! Cum să scoți ochii unui câine? Îți dai seama cum urla de durere? Cum tu, omule, ai continuat cu furia ta când furai dreptul unei ființe de a vedea pentru restul vieții ei?

Cum să legi un câine cu sârmă și să îl lași în curte zile întregi fără apă și fără mâncare? Da burta aia mare a ta de parazit uman ai ținut minte să o hrănești?

Cum să iei puiii abia născuți, să îi pui într-o pungă, să o legi și să îi arunci în pădure sau peste gardul unei case părăsite? Cum te-a lăsat sufletul să îi iei așa mici și neajutorați și să le semnezi condamnarea la moarte?

Cum poți să dai afară din casă câinele pe care îl crești de ani de zile? Că e bolnav, că e bătrân, că nu mai ai chef de el, cum poți să faci asta când acel câine și-ar da și viața pentru tine?

Nebunie de durere

Mi se rupe inima când văd pozele din Pallady – ăia sunt monștrii luați de pe străzi? Acei câini speriați de moarte, triști de îți vine să intri în cea mai întunecată grotă de rușine că ești om, acele ființe sunt dușmanii civilizației în marea capitală europeană, București???????

Uite-te în ochii lor: zi-mi că deja te vezi mușcat de fund de ei și îți tremură chiloții în vine.

Adoptă un cățel!
Adoptă un cățel!

Ei mai au mai puțin de 2 săptămâni și vor muri. Tu crezi că ei mor civilizat. Nu îi doare. Nu, dragul meu, li se injectează benzină și alte tâmpenii – ei mor în cele mai multe cazuri în chinuri. Nu ne permitem să îi omorâm civilizat. Te rog du-te la ASPA și spune-le că vrei să îi ajuți cu omorâtul.

Ține seringa în mână

Indirect asta faci. Dar du-te. Fă-ți timp. Contribuie. Dacă îi omorâm mai repede, rezolvăm de o problemă și o să mergi mai liniștit pe stradă. Du-te și fă ceva!!!!!!!!!!!!!!! Nu mai sta indiferent! Pune mâna pe piatră sau ajută! Alege o tabără! M-am săturat de atâta pasivitate, de atâta lașitate, de atâta indiferență!

Ești crud, omule! Nu ai suflet!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.