Online dating 2: demisexualul

El-te-vrea-ea-te-vrea

În vremurile în care încă eram pe Okcupid, am dat peste un profil interesant. El spunea din start că este sapiosexual (lucru care m-a făcut foarte fericită) și demisexual. Ei bine, dragii mei, când am citit al doilea termen, o sprânceană s-a ridicat.

Demisexualul are nevoie de conexiune emoțională

S-a ridicat pentru că în zilele de azi avem atâtea denumiri pentru atât de multe chestii încât tot domeniul relațiilor și al sexului mi se pare că depășește stadiul de enciclopedie. Pansexual, poliamor (promovat destul de mult prin serialele de pe Netflix), Dumnezeule avem un dicționar întreg iar eu mă simt pierdută. Uneori e cam mult. Așa că am dat frumos un google și am aflat că: Demisexualitatea este o orientare sexuală nonbinară în care persoana nu simte atracție sexuală până la formarea unei legături emoționale. Este mai des întâlnită în relațiile romantice, dar nu se limitează doar la acestea.[1] Demisexualitatea nu se referă la comportamentul sexual al unei persoane, nici la dorința acesteia de a face sex.[2] Unele persoane demisexuale întrețin relații sexuale fără a avea o legătură emoțională, la fel ca oricare altă persoană de altă orientare.[2]

Am citit mult mai multe despre termenul ăsta și mi-am explicat eu mie multe lucruri. Partea și mai mișto este că nu m-am mai simțit singură în univers :)) Pe Okcupid, un swipe mai încolo un tip (mai tânăr decât mine – sub 30) mărturisea direct că nu i se trezeste …interesul dacă nu are o legătură emoțională cu fata respectivă, anunțând clar gagicile doritoare de ONS-uri nu au ce căuta acolo..nu iese socoteala și pace.

Sexul fără emoție

De ce am scris articolul ăsta? Poate mai sunt demisexuali out there și sunt in the dark ca mine :)) Adicătelea și prin urmare, eu ziceam că așa sunt eu și aia e. Dar nu, se pare că a primit și o definiție.

Dacă nu ești din tabăra aceasta, articolul ăsta e doar ca un semnal de „alarmă” când întâlnești ceva altfel. Relațiile mele cele mai frumoase au pornit de la prietenie. Discuții absolut fabuloase, glume și flirt – asta a fost rețeta de succes. Ca fată, lucrurile sunt puțin mai simple (cel puțin așa consider eu). Dar în termeni mai clari ca să înțelegi.. sexul fără o legătură emoțională are un farmec minim. Așadar, ceea ce ne mișcă pe noi nu este tricepsul, nici portofelul, nici nevoia de a fi cu cineva că ne-am săturat de singurătate..și adaugă pe listă și alte motive obișnuite. Ci legătura pe care o dezvoltăm cu persoana respectivă.

Iar atunci când combini demisexualitatea cu sapiosexualitatea..lucrurile se complică. Legătura aceea emoțională pornește de la cât de stârnit e creierașul tău de discuțiile cu celălalt. Imposibil de obținut? Nope..frumos? cu siguranță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.