Monoloagele părului

Neața dragii mei,

Sunt eu, cel care este torturat de-a fir de păr și niciodată nu are nimic de spus. Mă întreabă și pe mine cineva ce culoare prefer? Dar ce are aia cu care te-au lăsat părinții tăi? Crezi că eu vreau să fiu azi ondulat, mâine creț și poimâine drept  ca justiția? Crezi că mie îmi place să fiu cobai?! Astăzi vorbesc pentru tot părul din lume. Azi vocea mea se va face auzită!

Am fost un păr frumos

Eram ondulat, de un șaten luminos. Eram fermecător. Și a venit pubertatea. Ce se întâmplă cu fetele în perioada asta nici eu nu înțeleg. Și eu sunt cel mai aproape de creier! Codițe, cocuri, clame, bentițe. Dar treacă de la mine. Cum ei nu îi place să se îmbrace cu aceleași haine 2 zile la rând, îmi place și mie câte o coafură din când în când. Dar când a lovit adolescența, să ne ferească Dumnezeu, că a început dezastrul! Nimic nu o mai mulțumea. Nimic!

Roscata

Și atunci i-a trăznit prin căpșor să își schimbe culoarea. Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic…dar era roșcat și mi-a plăcut. Știți câte culori a avut de atunci? Vreo 4-5 nuanțe de roșcat!!!! (a ținut-o perioada asta și în facultate), a fost și brunetă (Doamne, ce mă mai speriam de mine însumi în oglindă – Morticia era simpatică dar eu… eu negru ca tăciunele, îmi venea să cad tot de nervi nu alta!), a fost și siclam iar de 2 ani e blondă. Da, ea cu un păr șaten închis cică are șuvițe blonde. Ce să ne mai păcălim – e blondă de-a binelea! 

blonda

Experimente pe păr

A testat toate vopselurile din hypermarket, unele au fost blânde, altele m-au înjumătățit și m-au făcut sârmos. Odată știu că a vrut ea să se facă blondă. S-a dus la supermarket, și-a luat un blond închis. Știți ce a ieșit? Nimic!!! Cum să prindă pe șaten?! S-a dus și și-a mai luat o vopsea. În aceeași seară! Nici nu m-a lăsat să mă usuc după spălare. Și-a luat cel mai deschis blond. Știți ce a ieșit? Un păr luminos.. blond, de unde? Un păr care arăta ca bătut de soartă. Cine să reziste la 2 ture consecutive de vopsit?!

 

Oare mai pot trăi așa?

Cel mai de groază și cel mai de groază a fost când s-a decis să își facă permanent. Eu sunt ondulat. E adevărat, am zile mai nehotărâte când sunt rebel și nu am o direcție clară și zile în care sunt drept ca în armată. Auzise ea la mama ei că permanentul întărește firul de păr. Dar mama ei știa de permanentul de pe vremea ei. A venit coafeza acasă, mi-a tuns vârfurile – m-am simțit bine. Apoi a pus soluția aia super urât mirositoare și m-a lăsat să mă asfixiez sub o cască. Doamneee, nu știu ce am făcut să merit o asemenea soartă. A ieșit o claie de oiță și m-a ars! M-a ars tot…. 2 ani s-a chinuit la altă coafeză să mă refacă. Știți ce i-a zis?

„De ce ți-ai făcut permanent? Uite ce frumos stă părul tău natural! Nu mai ai ce să ai faci..doar foarfecul îl mai vindecă!”

Permanent
Cel mai mare dezastru din istoria omenirii după Cernobîl

Iar azi sunt relativ ok. După atâtea experimente, s-a decis și ea să se lase pe mâna unei coafeze bune. Ei îi vin idei, coafeza are grijă să supraviețuiesc. Bine, și mai are alte drăcii prin baie pe care le tot aplică, cică pentru binele meu. Eu cred că doar îi place să cumpere cosmetice. Dar ce știu eu, eu sunt doar un păr torturat!

 

Dreptul la replică

Și Ileana Cosânzeana are nevoie de schimbări

Recunosc, sunt vinovată. Am făcut tot ce e descris mai sus. Și e doar jumătate. În povești, aflăm că zânele și prințesele au părul lung și frumos. Chit că viața mea e o poveste, Ileana Cosânzeana de azi nu mai vrea un păr până la genunchi. Ea vrea azi să fie feminină, mâine să fie rebelă, poimâine să fie foarte trăznită. Îți poți accentua trăsăturile cu machiaj dar singurul pe care îl poți schimba pentru o perioadă de timp și care dă acel plus atitudinii este părul.

Am vrut să fiu roșcată – emanam senzualitate și, în mintea mea, roșcatul te ducea cu gândul la foc. Vă prindeți de analogie. Brunetul, precum și siclamul, au fost accidente. Sooooorry! Iar blondul, dragul meu blond îl iubesc. Fiecare vopsire m-a lăsat fără păr, fiecare pus pe bigudiuri mi-a furat din firele de păr, fiecare nuanțare mi-a lăsat părut tern. Dar știi ceva? În lupta mea cu ideile din căpșorul meu, am un aliat. Gama Gerovital Tratament Expert.

Să vedem: îmi cade părul și are nevoie de hrănire – folosesc un șampon regenerant, pe care îl alternez cu un șampon anti-cădere, plusez cu o mască nutritivă  și ia uite ce combat eu probleme acestea.

șampon_regenerant

Îmi vopsesc părul de 2 ori pe an și vreau să îi mențin culoarea? Utilizez o vreme un șampon pentru protecția părului vopsit. Și dacă am comis-o rău de tot, întotdeauna am soluția intensivă: kitul de regenerare a părului – fiole super concentrate care îți protejează părul de tot ce este nociv.

Vedeți voi, orice Ileană Consânzeană modernă poate să se joace cum vrea ea atâta timp cât are un partener de încredere. Pornești la luptă și Gerovital Tratament Expert e scutul 🙂

Dar dragul meu păr, poate ar fi trebuit să spui și cât de mult te răsfăț eu…mi-am învățat lecția. Oare tu o să accepți că lleana Cosânzeană are nevoie de schimbări?

tratament_expert

 

PS: Nu are ea ultimul cuvânt. Mulțumesc Superblog și doctorului personal al părului meu– Farmec, pentru că mi-a făcut povestea auzită.

Semnat – „Doar” un păr frumos și sănătos

 

One thought on “Monoloagele părului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.