Politica e o…..

Si fiecare e liber sa completeze cu ce vrea. Initial aveam un titlu mai prietenos, dar mi-a sarit partial mustarul. Sa o luam pe rand.

1. Luni, pe la 15.40 m-au sunat cu sondajul. Uimitor, de data asta am fost atenta sa vad si din partea cui ma suna. Nu am dat atentie la inceput dar am retinut ca numele de “personalitati” politice mentionate erau doar din partea USL-ului. Tipa a zambit cand i-am zis ca nu stiu cu cine votez, dar sigur nu o sa fie USL. Am fost sincera, nu am zis-o cu intentie. Inainte de a scrie postarea asta am dat Google dupa Fundatia Mihail Kogalniceanu. De la ei m-au sunat. Ciuciu site.. hmmm sa fie mai mult undercover? Nope, am intrat pe Ministerul de Finante. Ghici ce? Fundatia nu mai exista! Oare m-a sunat o fantoma?! Brrrrrrr….

 

2. Toti criticam clasa politica din Ro. Eu in general ma abtin, cumva cred ca ne meritam conducatorii. Doar sunt aceiasi de 20 de ani si partea cu “Desteapta-te, romane” a ramas doar primul vers din imnul nostru (pe care nici eu nu il stiu pe de rost). Nu ii inteleg pe cei care fiind opriti pe strada de diferiti lucratori in campanii electorale dau cu subsemnatul pe niste liste. Si din ce am vazut ori sunt din clasa “varsta a treia” de tipa dupa pensii tot timpul sau mai tinerei care se zbat intr-o economie de…maro. De ce dai cu semnatura asa de usor? Chiar crezi ca semnatura ta are atat de putina valoare?

3.  Am primit in newletterul meu cu joburi, o oferta de nerefuzat. Voluntariat pentru un candidat. Nu l-am Google-uit inca. Nici nu o sa o fac. L-am deschis de curiozitate. Ce intelege el prin voluntariat?

Ce inteleg eu prin voluntariat? Sa te ajut cu organizarea evenimentelor (munca de jos, nu e nevoie sa iti scriu speechul), sa vin cu idei pentru campanie pe offline si online, fie impart si fluturasi. Dar mai mult din 3 sferturi din voluntariat sa fie chestii de promovare prin mine…..? Sa ma filmez si sa ma pun pw Youtube? Sigur, voi face asta… dar in filmuletul ala voi dansa niste salsa…:)))

3. Pentru cei care stau in sectorul 3, nu este o noutate, taxa de salubritate cica e zero. Asa zice Robert Negoita. Eu am indoielile mele.   Dupa cum se vede, asociatiile au platit in continuare.. iar asta e afisul de la ultima mea intretinere. 1400 ron la 120 de garsoniere, 9.28 RON*120.. parca iese socoteala. Deci ceva, cumva, undeva se plateste.

Doi la mana, daca e adevarat, multumesc pentru gratuitate. Dar chiar era nevoie de ditamai campania de informare? Prin sectorul 3 au fost plantate tot felul de corturi (in culorile USL) timp de o luna. Un cort, doi oameni, muuuulte pliante prin care tot romanul afla de marea minunatie. Nu am luat niciun pliant, recunosc. Poate erau cu reguli de pastrare a curateniei in spatiul public.  Anyways, un cort era fix in statia de autobuz aflata la 1 minut de blocul meu. Langa blocul meu… pliantele.  Din ce bani s-a facut aceasta campanie de constientizare si informare? Din economiile de la salubritate?:)) Putem vedea si noi niste indicatori pe campania asta?  😛

Pentru domnul meu primar (pe care nu prea il plac foarte tare, nu ca ar fi facut ceva rau momentan, doar ca nu e Liviu Negoita), fostu’ sef de sector 3 a avut un PR bun. Am vazut parculete simpatice amenajate printre blocuri, cosuri de gunoi plasate strategic, curatenie, politia comunitara care se plimba in fiecare zi fix pe la mine. Eu sunt cetateanul ala care nu se informeaza cine, ce face, dar am vazut cum s-a schimbat sectorul meu. Multe corturi si multe pliante nu prea ma dau pe spate:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.