Poruncile visătoarei zâmbărețe pentru participanții la trafic

Nu trece zi de la Dumnezeu să nu mă întorc din trafic cu o sete nebună de a da peste un pieton sau de a zgâria o mașină. Mai jos veți vedea și de ce am astfel de porniri animalice.

Poruncile pietonului

  1. Traversează prin mijlocul drumului. Se știe clar că mașinile au frână, șoferii au creier și pot estima viteza cu care zbori tu ca o căprioară veselă pe câmpii.
  2. Traversează încet prin mijlocul drumului. Răzbună-te pe ultima fărâmă de bunătate existentă în șoferul care totuși îți cruță viața. Dacă tot traversezi neregulamentar, mergi ca pe trecerea de pietoni. În slow motion astfel încât fraierul să nu coboare nici măcar într-a doua ci să oprească.
  3. Dacă ești la o trecere de pietoni nesemaforizată, aruncă-te direct pe ea.
  4. Idem dar apoi mergi încet și vorbește și la telefon în timp ce traversezi.
  5. Noaptea când ai și geaca neagră pe tine că e frig, eu zic că e cea mai bună idee să treci prin mijlocul drumului. Ești buricul universului și te va vedea oricine de la distanță.
  6. Atunci când te miști printre mașinile parcate neregulamentar care te-au mutat pe stradă, eu zic să rămâi cu gândurile tale și să dai să traversezi în orice moment îți place. Fără să te uiți în stânga sau în dreapta. Sigur vei scăpa.

Poruncile boilor parcați

  1. Mă-ta și tac-tu nu au muncit o viață întreagă ca tu să mergi pe jos. Parchează fix unde ai nevoie.
  2. Parchează în curbă pentru că ești șmecher. Ceilalți o să devină șoferi mai buni. Trebuie să te ferească de zgârieturi și să învețe cum e cu asiguratul în condiții de vizibilitate proastă.
  3. Parchează pe trotuar fix în fața blocului. Eventual chiar, fix și exact în fața intrării în bloc. Să nu mai aibă fraierii pe unde să treacă.
  4. Parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Oricum ești handicapat din multe puncte de vedere.

 

Acestea fiind spuse azi era să dau peste un pieton. Visătorul de la punctul șase. Noroc că mergeam extrem de încet, pentru că strada cu 2 benzi era de una și juma din cauza mașinilor parcate pe trotuar. Brusc, pietonul meu s-a trezit că traversează. Frână bruscă, zâmbete de la el că mai avea puțin și stătea cu poponeața pe capotă, înjurături pe silențios de la mine.

Dat fiind că am Casco mă tentează în fiecare zi când trec la limită de minim 10 boi parcați ca vacile: „abține-te, Petruța, hai că poți!..dar uite că nu am loc…ferește-l pe bou de ditamai zgârietura, fii bună și azi!” Dar va veni și ziua aia..înainte să o vopsesc iar când o să îmi fac de cap prin tot cartierul :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.