Profa de engleză cu natural se ține

Neața,

Profa de engleză la butoane. Stai! Așa îmi încep live-urile. Acele live-uri pentru care, de obicei, nu îmi pregătesc nimic, totul e spontan și direct. Care e secretul meu? Cum am ajuns eu o super profă de engleză care face lecții live cu câte 100 de persoane? Am făcut băi cu plante medicinale când eram mică. Ta-daaaa! La asta nu te așteptai, nu?

Crescută de mică cu inspirație din natură

Profele de engleză fabuloase cresc cu natural iar încrederea mea în remediile naturiste vine din familie. Tatăl meu avea o carte numai cu tratamente bazate pe plante. Când eram mică de tot, el era cel care îmi punea flori și frunze de la diferite plante în apa din cadă. Tot ce e posibil ca asta să mă fi ajutat să îmi mențin moaca de copil inocent și acum, la 37 de ani. Nimeni nu poate bănui cum îmi torturez eu elevii cu o expresie de îngeraș nevinovat 🙂

moaca-inocenta-de-profa-natural
36 de ani and counting

Știți cum copiii învață din exemplu? Pe el l-am văzut apelând mai întâi la o soluție din natură pentru a se repara. Gândindu-mă acum mai bine, nu îmi amintesc ca tata să îmi fi ținut teorii întregi despre plante. În schimb, îmi amintesc ce făcea el. În fiecare an, mergeam cu el și culegeam mușețel. Puneam florile la uscat pe un ziar pe șifonierul din dormitorul părinților și stătea acolo la uscat peste iarnă. Uitasem de tradiția aceasta tată-fiică. Din acel mușețel făceam ceai bun-bun cu miere.

Profă într-un picior, ghici ciupercă ce e

La un moment dat, m-am lovit la picior destul de rău. Nu aveam de unde să știu că o bubă care părea inofensivă urma să se infecteze de la purtatul dresului peste ea la școală. Prima soluție a fost un medicament cicatrizant de la farmacie, medicament care nu a funcționat. Piciorul s-a umflat și nu mai puteam călca pe el. Tata l-a rezolvat atunci cu o bucată de ceară pusă deasupra rănii și totul înfășurat în tifon. Ceara aceea o aveam în casă de când eram eu pitică și o foloseam mereu pentru ….a extrage puroiul. Câteva zile mai târziu, piciorul era mai bine și infecția dispăruse. Iar sprayul cu propolis era sfânt. Îl foloseam la orice zgârietură sau rană. Ustura ca naibii dar așa te călești :)) Oare ar funcționa și pentru greșelile pe care le fac elevii mei?

Tradiția merge mai departe

Din nefericire, relația cu tatăl meu nu a fost cea mai roză. Nu a apucat să vadă cât de sus am ajuns cu engleza și nici nu a apreciat foarte mult dedicarea mea pentru carte. Totuși, scriind acum aceste rânduri, conștientizez pentru prima dată că această latură a mea este numai meritul lui. Indiferent de ce a fost, bucățica aceea din el continuă prin mine.

Când eram studentă, am lucrat pe diferite proiecte pentru a câștiga bani. Unul dintre ele a fost pentru revista „Leacuri și terapii” – 3 ani de zile am făcut documentare și am scris articole despre cum diferite plante pot fi un real ajutor în diferite boli. Era prea târziu ca cineva să mă convingă că plantele nu ne ajută cu nimic. Așa că, în timp, pentru orice problemă am apelat mereu la soluția venită de la natură.

Armele profei

Răcesc de maxim 2 ori pe an și, deseori, mi-o fac cu mâna mea: o combinație de suc rece, eventual și cu gheață în zile în care soarele își arată doar colții. Cum problema pornește aproximativ mereu de la gât (cel puțin așa a fost în ultimii 4 ani), elevii mei rămân fără profă minim 2 zile. Febră, tuse, moacă palidă, tone de pachețele de șervețele consumate – rețeta unei răceli. Dar eu mi-am învățat deja ritmul. De la primele semne, apelez la prietenul meu: ceaiul Hapciu de la Fares. Am 2 tipuri și le pun la treabă – cel roz la pliculeț pentru primele simptome și cel sudorific. Dacă simt că o să fie una nasoală de mă scoate pe tușă, Hapciu sudorific este primul ajutor natural- nu vreți să știți cât de repede pune organismul la treabă să lupte cu răceala. Ca să nu mai zic că după fecare cană fierbinte și bună îmi revin forțele instant și mai pot băga o tură de corectat exerciții. Partea și mai bună este că mă face și roșie în obraji și cu părul ciufulit, ai zice că sunt varianta mea sexi.

Plantusin pentru profele la ananghie

Ce face o profă fără glas? Ooooo, își face elevii să râdă. Eram pe finalul unei răceli și îmi mai rămăsese doar vocea sexi. Știi tu, vocea aceea schimbată după o răceală mai serioasă. Eram la cursurile mele offline și mă supărasem pe elevi că erau neatenți. Imaginați-vă un om plin de energie care se aruncă într-o pledoarie complexă și care rămâne fără glas pe la mijloc. Îmi scârțâia gâtul ca unui personaj de desene animate și mi-am cheltuit ultimele fărâme de glas pentru a îmi termina argumentele. După care am pornit într-o tuse enervant de sâcâitoare și mi-am luat pauză câteva zile.

Știți tusea aia seacă și nasoală de rămâne după o răceală? O aveam și în liceu și mă lovea fix în timpul orelor de română. Țin minte cum mă mânca gâtul și voiam să tușesc. Era atâta liniște în clasă și eu mă abțineam. Mai luam o gură de apă, mai tușeam delicat ca o pisicuță, în speranța că va trece. Dar nu trecea, ci era mai rău și ajungeam roșie la față până când…Porneam tirada de tuse și eram forțată să ies din clasă în mijlocul orei. Ei bine, asta e tusea de care îmi e mie frică! Tusea pe care, dacă o ai într-un autobuz în 2021, te vor da jos pasagerii în șuturi.

Siropul natural pentru gâtul torturat

Pentru tusea asta eu acum am mereu în casă Plantusin, siropul minune care mă duce cu gândul la copilărie și care mă scapă întotdeauna de probleme. Și, deși nu am nevoie de confirmare, am primit-o recent. Din nefericire, cineva super drag mie a făcut COVID – o formă nasoală de am zis că asta a fost, o să șteargă cu el pe jos și definitiv. Au fost 6 zile de stat pe whatsapp cu sfaturi, citit prospecte și documentat. Pentru tuse și expectorat, medicul i-a dat de ales între: un medicament și Plantusin. Exact, un sirop natural recomandat pentru COVID. Am citit prospectul medicamentului, m-am speriat (te ajuta cu expectoratul și ucidea ficatul pe altă parte) și am ales – varianta naturală. Deși am vrut să îi duc Plantusinul meu de acasă, m-am dus la Plafar și i-am luat 2 sticle numai pentru el. Așa am aflat că s-a lansat între timp Plantusin Forte și da, cu el s-a tratat și tusea e acum muuult mai ok.

Fares în familie

La mine tradiția cu Fares e mai veche. Nu că i-aș fi ales special pentru că așa am vrut, ci pentru că au o gamă atât de variată că mereu alegem produse de la ei. Exact, alegem! Mama are probleme cu ficatul și singurul ceai care o ajută și pe care îl bea cu sființenie în perioadele suprasolicitante este Hepatocolul. Am încercat și altele, a fost fix ca în reclama aceea enervantă la un medicament pentru durerile de spate: m-a trimis înapoi cu produsele iar eu să mă întorc cu hepatocol.

Tot de la mama am prins șmecheria cu „Organism purificat” și „Curățarea colonului” – ambele folosite cu succes atunci când, după o perioadă de derapaje, încerc să revin la un stil sănătos și vreau să îmi ajut organismul să își revină. Iar atunci când am avut o problemă feminină care tot recidiva și devenea din ce în ce mai rezistentă la antibiotice, în paralel cu medicamentele prescrise am folosit Ginosept – singurele ovule naturale pe care le-am găsit. Și da, bucuria feminină nu a mai recidivat.

În război cu natura

Nu știu când ne-am îndepărtat de rădăcini, când am început să negăm tot ce are mai bun pământul să ne ofere. Când am luat tehnologia în brațe și am pus știința la rang de zeu? Pentru că, vedeți voi, cele două nu se exclud reciproc. Ce e natural e sănătos, bun, adjuvant, uneori chiar cu un efect destul de rapid. Iar tehnologia și știința de azi ne-au ajutat să extragem tot ce e mai bun din natură pentru a ne ajuta sănătatea. Iar la Fares se îmbină tehnologia cu natura și rezultă produse super eficiente și blânde cu organismul nostru.

Remediile naturiste nu exclud industria farmaceutică. Cu cap și inspirație, remediile naturiste ajută cu succes în cazul multor afecțiuni fără a spune că ai apelat la niște leacuri băbești – astăzi o denumire peiorativă pentru tot ce găsim din natură. Se râde că nu citește nimeni prospectul de la medicamente și nu știm ce băgăm în noi. Eu sunt una din persoanele care citește toate paginile acelea cu font mic. Ba chiar îmi întreb medicul ca să mă lămuresc. Iau rar medicamente dar foarte des apelez la remediile naturiste.

Pentru puteri de vrăjitoare, mă inspir din natură

Așa că da, pot spune, că Profa de engleză cu natural se ține 😀 #rezist binișor pentru 37 de ani. Nu de alta, dar mi-am anunțat elevii că nu vreau să mă opresc din predat și îi aștept la cursuri și la pensie. Pentru că nu o să mă pensionez niciodatăăăăăăăăăă!

Articol scris pentru Superblog 2021

One thought on “Profa de engleză cu natural se ține

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.