Închide ochii. Nu adormi, dragul meu cititor obosit. Vreau să îți folosesc puțin imaginația. Relaxează-te și amintește-ți de copilărie. Gogoșile bunicii, lipsa grijilor și…
Verile pline de distracție și mișcare
Când venea vorba de trezitul pentru școală, dimineața ni se părea cea mai urâtă parte a zilei. Dar ne luam ghiozdanele în spate și hop! la drum. Când începea vacanța de vară, nici nu făceam bine ochi și deja scoteam capul pe fereastră să văd dacă nu cumva au ieșit copiii deja afară.
Plecam cu burta plină și pe fugă și până seara mama nu mă mai prindea pe acasă. Alergam ca nebunii, schimbam jocurile de la o oră la alta și, indiferent de vreme, noi eram în mișcare. La v-ați ascunselea ajungeam să ne căutăm pe la cealaltă scară a blocului și alergam ca nebunii să nu ne prindă în ascunzătoare. Muream de râs la ”1,2,3 la perete stai”, oprindu-ne în cele mai trăznite poziții. Ce sprint! Ce abdomene!
Nu am fost campioană la elastic, de felul meu mi-s împiedicată pe drumul drept dar încercam cu orele să le ajung pe fetele care săreau cu atâta grație. Le băteam la șotron în schimb. Nebănuite sunt talentele din copilărie.
Adulții nu sunt copii. Poponeața pe scaun nu e mișcare
Am probleme cu inima de când m-am născut și asta înseamnă că nu am voie să fac efort fizic prea mare. Am fost scutită la sport pe bune pentru că eu leșinam la rezistență. Culmea e că nu îmi amintesc o dată să fi folosit scuza asta ca să mă dau la o parte de la vreun joc în copilărie. Ba chiar mai mult, la un moment dat discutam cu unul din prieteni, vecinul Dani de la etajul 1, să organizăm o cursă între cele 2 scări ale blocului. Erau vreo 25 de metri și urma să alergăm cot la cot. Chemam toți vecinii ca să facem spectacol. O după-amiază întreagă am simulat cursa dus-întors și am câștigat aproape de fiecare dată. Adultul din mine își dă seama că poate mă plăcea, copilul din mine regretă că nu mă mai încumet la asemenea provocări.
Jobul meu e static cum presupun de altfel că este și al tău. Dacă alerg după autobuz, mă urc în el aproape leșinată. În penultimele excursii la munte am luat-o direct prin pădure pe pante nebănuite. Sper că nu e nevoie să spun că am fost singura care rămânea în urmă. Recunoști simptomele?
Mișcarea face bine!
Sună ca un clișeu, știu. De fapt, asta și este dar cât adevăr! Câțiva ani am făcut dansuri și programul meu începea la 7.30. La 8 eram la muncă, la 5 ieșeam, fugeam la master și de acolo la ora 21.00 mă prezentam la dansuri. La 23.00 eram acasă, vraiște de oboseală dar cu mai multă energie decât după o zi în care stau toată ziua la birou.
Am început să ies cu bicla seara după ore. Este demențial să te plimbi prin parc pe la 22.30, cât aerul e răcoros și proaspăt, iar dacă mai dai și o tură de lac ți-ai asigurat un somn de bebeluș. Nu vă mai zic că sunt zile în care dau check-in la înot la 6 dimineața. 45 de minute și deja am început ziua altfel.
Sună ca și cum aș fi un super erou. Nu sunt – sunt un cat woman cu fundul mare care nu aleargă după autobuz. Dar care se simte foarte bine atunci când o face.
Brașovul mișcă poponețele
Așa că întotdeauna voi saluta orice inițiativă care ne ridică poponețele de pe scaun. Suntem adulți (știu că sună urât), suntem uneori leneși, deseori singuri în dorința noastră de a face puțin sport. E greu, de asemenea, să te decizi și ce să faci. De exemplu, nu m-aș vedea la aerobic niciodată dar iubesc dansul și abia la 30 de ani m-am gândit că ar fi bine să iau cursuri de înot. Acușica dau o tură și la Yoga și Pilates. Par mai pașnice.
Dar ție ce ți-ar plăcea? Dacă ești pretențios și timid sau chiar decis și dornic de distracție, te provoc la cea mai mare oră de sport.
Când? 11 iulie. Unde? Brașov – Piața Sfatului. Sau dacă nu ajungi la munte la aer curat, te așteaptă marea pe 1 august la Mamaia.
De ce? Pentru că poți! Pentru că o să fie o grămadă de lume, o să poți experimenta de toate pentru toți într-o atmosferă degajată și cu râsete. Pentru că nu o să te simți ca la maraton sau ca și cum ai intrat în sala unde se antrenează Chuck Norris cu Van Damme.
Nu te costă nimic decât să scoți poponeața la micșare!
#Kangoo Jumps cu Ildiko Dosa
#Rebound AAS cu Dana Boros
#Khai Bo cu Adrian Borozan (Fitness Scandinavia)
#Functional Training cu Cristina Androne si Ana Maria Guther (Fitness Scandinavia)
#Steel Combat cu Fernando Gorini
#Steel Tonic cu Fernando Gorini
#Zumba cu Marius Grancea si Mihaela Opria
#Onekor cu Mihaela si Marius
Eu m-aș duce la Kangoo Jumps (am văzut efectele la una din elevele mele și uau!) sau la Zumba, care se leagă de dansurile latino – muchos caliente…fir-ar! abia aștept să ajung la o oră de salsa!
Dacă te simți mai pregătit, te așteaptă pe tot parcursul zilei diferite zone de sport: ( au și foooooootbaaaaal!)
Boot Camp Romania (Ultimate Workout)- exercitii inspirate din antrenamentele de tip militar
Real Ryder (20 de biciclete stationare)- inscrieri la Marius Grancea
Gravity (5 posturi de lucru): antrenamente pentru toate grupele musculare folosind aparate cu scripeti
TRX: antrenament suspendat, cu greutatea corpului (20 de posturi de lucru)
Zona fotbal
Seara se încheie cu un cros simplu sau cu obstacole iar dincolo de partea cu mișcarea face bine, crosul face bine copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni. Oameni frumoși, inițiative cu suflet!
Iar dacă apuci să treci pe acolo, trimite-mi și mie un feedback. Ia zi-mi: nu e bine să pui poponeața în mișcare?