Șoc și groază! Deodorante inteligente mai smart decât subiectele la bac

Sună a titlu de cancan? Asta și voiam. Pentru că asta mi-a trecut prima oară prin căpșor. În perioada în care Facebook-ul e plin de gafe de la bacalaureat, în care elevii eminenți compun scrisori deschise și ne uităm înspăimântați la statistici, totul evoluează. 

Avem telefoane inteligente, televizoare care mai au puțin și fac și cartofi prăjiți dar noi suntem prea ocupați să ne dăm seama că totul e în mișcare. Ești pregătit să ții pasul?

Cum arată o zi de-a mea în mișcare?

La momentul în care îți scriu postarea, sunt după 2 zile la mare. A fost bine, a fost soare juma de zi și în rest plimbat prin tot Costineștiul. Nu aveam stare. Dar de obicei îmi încep ziua înainte de 7. Distrugătoarea Pufoasă trebuie aerisită de dimineață. Continui cu ore de engleză aproape toată ziua, intercalând cu pauze mai micuțe. Minim de 2 ori pe zi ies din casă: rămân fără suc, mâncare, hârtie igienică. Munca se termină târziu pe la 22 iar Distrugătoarea Pufoasă trebuie aerisită. Iar la câteva zile, mai scot și bicla prin parc. Dacă mă mai țin puterile.Și mai ajung și la înot. Dar asta la 6 dimineața. Nu mă laud că-s ocupată, iubesc ceea ce fac – dar uneori viteza la care se desfășoară tot e cam prea mare. Chiar și pentru o visătoare zâmbăreață.

Sunt un mic titirez

Crezi sau nu, cam asta ești și tu. Oricât de statici am fi (că doar nu muncim toți ca salvamari), viața noastră înseamnă mișcare. Și știi la fel de bine ca și mine că indiferent de domeniul în care lucrezi, trebuie să fii fresh toată ziua. Dapăi nu se promovează mitul omului neînfricat care poate tot, face tot și nu obosește? E doar un mit, la finalul zilei suntem toți oameni obosiți.

Infopgraphic_rexona_v5_medium

Chiar și titirezul se oprește. Ceea ce contează este ca până să cazi lat seara în pat să te simți proaspăt și gata de luptă. Nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi pică zen-ul, chi-ul și feng shui-ul dacă nu mă simt confortabil în pielea mea. Și ca profă de engleză care își trezește cursanții în timpul orelor, știu că eu în primul rând trebuie să fiu brici.

Deodorant inteligent?

Uite că se poate.. Nu prea-mi vine să cred.. fac parte din generația care a crescut cu TVR1 până la 13 ani, mirc la 18 ani și net cum scrie la carte după 23 de ani. La 30 ani descopăr că și deodorantele sunt inteligente? Holy mother of smart! Să ne lămurim împreună cum stă treaba la modul cel mai simplu că-s neuronii obosiți:

    1. tu te miști. Nu trebuie să alergi după băieți/fete, să te arunci de la etaj că-i jobul nasol sau să dansezi de fericire că ai primit o promovare sau te-a cerut de nevastă – nu pot să scriu soț că băieții poate nu s-ar bucura în asemenea hal. Incredibil dar cercetătorii britanici (hihi) au descoperit că te miști oricum.
    2. Deodoranul ”gândește”: ”Holy mișcare, trebuie să acționez!”
    3. Din fericire deodorantul nu e obosit ca noi și reacționează imediat: eliberează niște microcapsule care îți dau ție senzația de proaspăt. Practic, aceste microcapsule se sparg atunci când tu te miști și eliberează mirosul plăcut. Tu te simți bine, ești mai eficient. Tanaaam! Toată lumea-i fericită!
    4. Cine s-a gândit la rețeta asta: Rexona! Tehnologia se numește MotionSense și pentru că-s profă de engleză îmi fac datoria să te anunț că traducerea fidelă ar fi Sensibil la mișcare.

 

Deodorantul care te îndeamnă la mișcare

Al doilea lucru la care m-am gândit când am aflat de aceste deodorante inteligente a fost faptul că de-a naibii îți vine să faci mișcare. Te simți ca un copil mic: pac, dacă lovesc mingea cu piciorul, ea se duce. Dapăi nu de-a naibii dai tare în ea să vezi cât o ține? Ceea ce nu e rău. Pentru poponețele noastre statice, un îndemnn la și mai multă mișcare este mai mult decât binevenit.

Cei de la Rexona sunt primii care s-au gândit să facă legătura între mișcare și miros la modul cel mai direct. Deși poate citind aceste lucruri, ție ti se pare un lucru evident. Videoclipul e preluat de pe canalul Rexona din Australia și e ”vechi” de o lună. La o distanță atât de mică, afli și tu de el.

Totuși, țin să vă reamintesc de ironia situației. Ce ziceți, încercăm și noi să ținem ritmul sau ne-o iau deodorantele înainte?

One thought on “Șoc și groază! Deodorante inteligente mai smart decât subiectele la bac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.