Rosia Montana dincolo de Social Media

Sursa foto

Am un fost elev de la engleza foarte implicat in chestia cu Rosia Montana. Am vazut hashtag-urile pe FB, le-am urmarit miscarile. Strigatele de mobilizare catre TVR s-au dat si pe FB. Sa nu fi vrut si tot aflam ce s-a intamplat in fiecare seara.

Mama pe de alta parte nu sta cu nasul pe net, cu atat mai putin pe Facebook. Ea stia de principiu ca nu e ok cu Rosia Montana dar de aici pana la a avea imaginea clara a ceea ce urma sa se intample acolo e distanta mare. Nu stia decat la minim impactul asupra mediului, ce frumusete de lac o sa rezulte, ce aventuri ca-n casa groazei o sa putem sa avem intr-o excursie pe acolo. Nu stia ce ofera canadienii la modul realist pentru a scoate aurul din munti.

E inutil sa imi spun parerea, citisem despre Rosia Montana cu mult inainte ca zevzecii astia sa dea legea. Cand inca aparea tanti care croseta lucruri pentru bani …Dar eu stau pe net si imi mai bag nasul in chestii din astea.

Ieri seara in timp ce se adunasera o gramada de oameni, pe Prima TV era un spot cu Rosia Montana.  Omul care sta in fata TV-ului, ce sa inteleaga? Ca a dat Guvernul o lege, le dam aurul (ne vindem tara, nu?!) si Dunarea curge mai departe spre mare. Am auzit azi ceva la pranz de marsul de aseara. Aseara unde erau jurnalistii… habar nu am.

M-a scarbit la maxim mass media si iubesc social media pentru puterea pe care o are de a aduna oamenii face to face. Atunci cand trebuie. Dar nu e de ajuns. 

Da-i google, citeste materiale despre Rosia Montana. Dupa vreo 3, iti vei face o parere. Impartaseste informatia si altora. Nu-i lasa la mana mass media. Si-a dovedit caracterul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.