Asta înseamnă să fii mafiot

De-a lungul timpului se adună diferite expresii. Acestea sunt ca șlagărele, au o anumită durată de viață – fie că e vorba de o vară sau un an. Ele sunt inspirate de melodii, de show-uri (a se vedea În puii mei, de care eu nu scap nici acum:)), etc.

 

Expresii inteligente care au fost la modă

 

Printr-a noua întrucât aveam logică am deprins să pun la început de propoziție: Logic. Pentru mine, toate lucrurile pe care le spuneam își găseau justificare și numai pentru asta băgam câte un ”logic”. Enervant, știu, ba chiar am rămas cu ticul ăsta și acum.

În urmă cu vreo 3-4 anișori, se vehicula alt cuvânt. Am fost în sucursală să rezolv niște probleme cu acte, după vreo 20 de minute de printare, semnătură, întrebări, etc, îl aud pe puștiulică ”Parfum!”. Asta însemna că e bucuros că s-au terminat toate rapid, fără probleme. Într-un mediu arid, plictisitor și gri, să auzi expresia asta a fost.. ca un ciocan în cap.

 

Ce înseamnă să fii mafiot

Acum se poartă ”să fii mafiot”. Prima oară am auzit-o la fratele meu, într-un context în care îmi venea să îl iau de urechi și să îl zvârl cât colo. Deh, dragostea de soră mai mare nu se termină niciodată. Am zis că el și grupul lui de prieteni care încă mai copilăresc se vor plictisi de minunata exprimare și le trece. Dar acum ”să fii mafiot” a intrat online.

Așadar, dacă ești șmecher, jmecher, shukar, tare, boss de boss, cel mai tare din parcare (asta e chiar marfă …:)) scoase din copilărie), acum vei spune că ești mafiot.

Eu cred că valul de arestări din ultimii doi ani nu a fost un semn destul de clar că să fii mafiot uneori nu-i chiar așa de bine. Pe de altă parte, luând în calcul viața ”grea” pe care o au specimenele de la noi, aș înțelege de ce e bine să fii mafiot.

Dar dragii mei oameni inteligenți care ați adoptat nefericita și trista exprimare ”să fii mafiot”, vă rog să vă adaptați condițiilor de IQ necesare pentru folosirea acesteia și să văd de acum înainte:

să-fii-mafiot

 

 

2 thoughts on “Asta înseamnă să fii mafiot

 1. Emil Calinescu says:

  Confunzi. Trei sferturi o folosesc la misto. E o gluma, la fel cum se glumea cu NU STIU D-ASTEA sau cu O TELECOMANDA…DOUA!

  Eu am vazut-o folosita mai ales in check-in-uri. Personal, am folosit-o de 2 ori (ma rog, o data un amic a dat check-in, eram si io in el, alta data a fost check-in-ul meu).

  Sincer, nimeni dintre cei pe care-i cunosc si au pus pe fb aceasta sintagma NU isi doreste sa fie mafiot. Si atunci, de ce ai avea ceva cu expresia?

  • Petruța says:

   Este stupidă și nu era reproș vizavi de faptul că vor să fie mafioți 🙂
   Nu știu cu de-astea e cu un neuron în plus față de partea cu mafiotul… mai ales când vezi lume în poze de semi-pițiponc și cu hashtagul ăsta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.