Ziua în care am fost scârbită de țara mea

 

Pregătesc oameni să plece din țară. Emigrarea nu mai este de multă vreme o modă. A devenit o obsesie. Și toți mă întreabă de ce nu plec. De fiecare dată am argumente. Și sâmbătă mi-au stat toate în gât.

Am plecat la Obor pe la 12.. oricum nu o luam pe la Muncii dar deja se zvonea că o să fie mare paranghelie pentru Ăla micu Ponta. Era cam haos pentru sâmbătă dar nu mi s-a părut ceva atât de rău.

Și apoi m-am întâlnit cu vreo 6 autocare pe drum. Veneau dinspre Ștefan cel Mare. Primul nod în gât. Am trecut și de asta.

Străzile blocate pentru Ponta

Am plecat la Unirii. Intersecția cu Zepterul blocată. Treceau doar anumite mașini. Și autocare. Piață Alba Iulia era plină de ele. Se ridică ușor. Nodul.

Ajung la Unirii, fug după storcatorul de fructe (nu puteam scăpa ocazia de a mă lăuda) și apoi stau juma de oră în stația de autobuz. Nimic neobișnuit pentru o sâmbătă. Dar am prins Piața Unirii în splendoarea ei. Și mi-a venit să vomit.

Am văzut cum plecau autocarele lui Ponta spre Arena Națională. “Lansare candidat la prezidențiale”, “Cursă specială”. Cei mai mulți aveau peste 40 de ani. Unii în tricouri roșii – de la filiala PSD din nu știu ce parte a țării, alții erau în hainele de duminică. Așa e frumos pentru vizită la București.

Popor cu capul plecat

Am citit cifre legate de evenimentul de sâmbătă. Și atât. Nu m-am uitat la poze. Nu vreau să borăsc. Sâmbătă aș fi dat orice să mă teleportez din România. Mă gândeam la postarea de eliberare de pe blog ca un leu la căprioară care încă aleargă liberă pe câmp. Îmi treceau prin cap fraze de genul:

Dragă popor român, s-au căcat în capul tău! Te-au scuipat, te-au îngenuncheat și tu ai venit la mila PSD-ului.

Se răzvrătea lumea prin stația de autobuz. “Fir-ar Ponta să fie!” Claxonau șoferii care rămâneau blocați câte 3 minute la semafor.

Vă căcați pe voi când se blochează 3 străzi în București pentru un marș al bicicliștilor dar când Ponta blochează toată capitală ne limităm la câteva claxoane?

Comentați prin stațiile de autobuz și apoi vă duceți la micul popular la Vanghelie?

Bah, suntem un popor de căcat. Ăsta e singurul lucru care îmi trece prin cap. Bah, v-a făcut Ponta! Și pe față, și pe dos! Da, ăla cu fața aia de papalec.


Bombăniți ceva?

Duceți-vă naibii la vot și schimbați ceva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.