Scrisoare către fiica mea. Despre frumusețe

Neața draga mea,

Sunt eu, Picasso. Ce păcat că nu poți nici măcar să zâmbești. Asta e o fază dintr-o melodie de pe vremea ..mea. Revenind la lucruri serioase, sunt eu, mama ta. Am început seria de articole-scrisori către tine pe un ton serios despre eleganță, azi e cazul să vorbim despre frumusețe și cât de al naibii de greu este să fii femeie.

Dragoste cu păr

Știu că ai prefera să nu știi detalii despre viața amoroasă a părinților tăi înainte să se zbenguie și să apari tu. Dar cam așa a început. Uite-te cu atenție la poză și zi-mi ce vezi.

căderea-părului

Poza e de la prima noastră întâlnire. Am plecat ca nebunii pe Transfăgărășan. Aici eram pe drumul de întoarcere, eu eram veselă nevoie mare și zâmbitoare cum mă știi. El făcea poze (crede-mă că nu vrei să le vezi pe celelalte – una e cu fundul meu!, chiar de la prima întâlnire!!). Un visător ar vedea o tipă fericită și îndrăgostită. Eu eram de fapt super fericită că sunt la munte, îmi înghețaseră viitorii copii (aveam niște pantaloni raiați subțiri, dar deh, baba suferă la frumusețe!) și aveam impresia că arăt bine. 

În mintea mea, părul stătea perfect, era lung, ondulat la vârfuri, roșcat ca să arate toată pasiunea din mine. Adevărul e că părul prezent la datorie era ce mai rămăsese după experimentat cu tone de culori. O mare parte din el își dăduse demisia de muuultă vreme și batalioane întregi capitulau. Părul cădea cu pumnul dar eu insistam să fiu roșcată. Lecția numărul 1 despre frumusețe: fă-ți o poză înainte să ieși din casă ca o pițipoancă și uite-te la ea peste 5 minute. Sigur îți vei da seama că părul nu stă așa de bine cum ai crezut.

Uitându-mă peste 5 ani la poza asta îmi dau seama că doar zâmbetul mă salvează..

Frumusețea începe de la păr

Asta îmi spunea mie mama de când eram eu mică. Și am reușit să o ignor cu drag timp de 32 de ani. Părul meu a fost, este și va fi mereu pe stilul: fac ce vreau că știu că nu-ți place. La origini e puțin ondulat, creț turbat când plouă, indecis în 59%: din zile, perfect drept când i se pare lui că am nevoie de o schimbare. Părul meu este ca mine: încăpățânat! Am iubit de fiecare dată rezultatul atunci când altcineva m-a coafat. Mie nu mi-a ieșit niciodată și poza de jos te poate lămuri. Ore întregi de pregătiri, fixativ, tras, răsucit și l-am prins cu o clemă.

Lecția numărul 2 de frumusețe: învață să îți torturezi părul cu eficiență, nu degeaba sau lasă-te pe mâna specialiștilor.

Cum am devenit doctor în frumusețe

Nu e uşor să fii femeie. Ţi-am mai zis-o şi o să o ţin pe a mea. Anii au trecut şi toate problemele ignorate au pus frână. Gata, până acolo mi-a fost. Părul era extrem de uscat, degradat, rar, apatic, leşinat de-a binelea şi nimic nu funcţiona. Am încercat măşti peste măşti, leacuri peste leacuri dar el tot cădea cu pumnul. Am ajuns să mă întreb de unde pisicii mei poată să cadă atâta dacă eu oricum am numai trei fire. Mi-am găsit soluţia tot la o femeie, ce-i drept una de care eu am auzit şi care sper că nu va fi uitată atunci când tu vei fi adult. Prin 1967 (nu era Facebook, Snapchat sau Tinder pe atunci), Ana Aslan a creat prima gamă anti-age din lume. Nu uita niciodată de Farmec, o să te ajute cu orice secret al frumuseţii.

Fără a îţi da mai multe detalii (te las să cauţi tu singură mai multe), compania aceasta românească revoluţionează. La ei am găsit prima linie de produse dermato+cosmetice, nu am crezut iniţial că mă pot ajuta, dar testasem atâtea produse că deja încă o tură nu mai speria pe nimeni.

Îmi amintesc de o seară în care i-am scris tatălui tău un mesak pisicos: mi-e lene să îmi fac tratamentul pentru căderea părului…Mă aşteptam la încurajări, ceva vorbe de bine cum îi ofer eu de fiecare dată. Ştii ce am primit? Eu ştiu că eu o să arăt bine fără păr, dar tu crezi că o să îţi placă de tine aşa? Nu e nevoie să îţi explic cu câţi nervi mi-am făcut tratamentul în seara aceea, promiţându-mi că voi avea o podoabă capilară demnă de Ileana Cosânzeana… dar oricum a venit vremea răzbunării.

Ştii că el e mai mare decât mine? Adaugă vârsta la o perioadă cu un proiect extrem de stresant, ficat dat peste cap, oboseală cronică şi îţi rezultă pumni de păr pierdut la baie. Da, el, magnificul şi puternicul meu frumos îşi pierdea podoaba capilară! Aşa panică nu am mai văzut de când am vărsat apă pe televizorul care făcuse scurt şi din care ieşea fum…

Aşa că, draga mea, am făcut ce face orice femeie iubitoare (şi care să ştie cum să scoată ochii după). Am devenit doctor în frumuseţe pentru sufletul meu pereche. Mi-a plăcut? S-o crezi tu! E al naibii de greu să convingi un bărbat să folosească un tratament pentru căderea părului. Dă-i şi spune-i că fiolele sunt făcute special pentru a trata alopecia (explică-i că asta e denumirea medicală pentru problema lui, convinge-l apoi că nu e bolnav şi că o să îi crească iar părul). Arată-i cum să toarne o fiolă pe părul umed, masează-i tu tâmple-le şi apoi convinge-l să facă asta singurel.

gerovital-derma5

Şi nu a fost uşor deloc! Ca un doctor adevărat, i-am creat o reţetă complexă de tratare a căderii părului pentru a combate problema în forţă. Am aruncat toate şampoanele numai pentru a-l folosi pe cel care combate căderea părului. El nu citeşte niciodată eticheta (deseori şamponul este pentru a se spăla şi pe corp), aşa că trebuia să înlătur orice altă tentaţie. Mi-am ascuns produsele mele cosmetice pentru că el folosea un şampon pentru scalp sensibil (prea mult stres şi te trezeşti cu probleme suplimentare pe lângă căderea părului). I-am explicat că toată gama are la bază Procapilul, Biocapigenul şi extractul din rădăcină de maca, toate ingrediente active şi cu acţiune specifică. Şi da, le-am luat pe rând ca să ştie ce îi pun pe cap.

Ce a rezultat? După 2 luni de tratament, părul nu numai că nu îi mai cădea dar începuse să se regenereze uşor. Am început să ne certăm că nu voia să îl oprească şi, fiind produse dermato-cosmetice, acţionau ca un fel de medicament. La 2 luni pauză! Iar părul meu a început să cadă…pe fond de stres masculin.

Sfatul numărul 3 de frumuseţe: Ţine Farmec-ul aproape şi mai lasă bărbaţii să fie proprii doctori în frumuseţe!

Articol scris pentru Superblog…din nefericire bazat complet pe fapte reale. El nu va citi articolul.

 

3 thoughts on “Scrisoare către fiica mea. Despre frumusețe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.