Meșterul priceput după sculele electrice se cunoaște

Știți ce înseamnă să ai casa ta? Să trăiești visul de a umbla gol seara cu un pahar de vin și coșmarul de a trebui să repari tot timpul câte ceva. Coșmarul are mai multe fațete: ai prea multe idei pentru redecorare, se strică toate în același timp, nu găsești meșteri pricepuți sau meșterii nu au ce le trebuie.

Greu e cu găsitul unor meșteri pricepuți

Să vă exemplific. Pe la sfârșitul lui 2006, eu, mama și fratele meu ne-am schimbat domiciliul într-un apartament în care proprietara a plecat și cu fasungurile de la becuri. În prima zi, după tone de lucruri mutate pe lumină, ne-am trezit seara pe întuneric. Și nici becul nu ne putea salva că nu aveam ce să facem cu el. Casa a fost luată de la -1, cu toți pereții dărâmați și refăcut tot. Practic, ea nu a fost terminată niciodată. Pervazurile de la uși nu le-am pus nici acum pentru că toți meșterii care s-au perindat nu aveau un fierăstrău pentru decupat. Un meseriaș și-a lăsat în urmă ditamai rola de cablu prelungitor. Altul a plecat la masa de prânz și ne-a lăsat toate uneltele lui. La finalul marelui proces de renovare, mă și imaginam ca într-un film de groază cu o drujbă, pedepsindu-i pe toți pentru coșmarul renovării. Așa că, de-a lungul timpului, m-am trezit că mă transform într-un meșter priceput și nu într-un criminal în serie. Am montat mobilă și uși pliante.. dar ne-am și dotat în timp că fără sculele electrice potrivite nu făceam niciun fâs. Ne-am tras o mașină de găurit și o mașină de înșurubat și parcă montatul și demontatul nu mai par atât de dificile.

Casă nouă, coșmar nou

La anul mă mut. E deja stabilit. Mai trebuie doar să strâng bani de avans, să conving banca să îmi dea restul, să găsesc casa, să se aprobe tot. Și gata! Nimic mai simplu. De fapt, sincer să vă spun, mi se pare mai simplă partea asta decât ceea ce va urma. Pentru că, indiferent de ce voi alege, vreau un colț de curte. Să fie doar al meu. Și să am loc și de mașină, eventual și de un grătar afară, spațiu de joacă pentru câini și lista poate continua. Deja am un folder cu poze adunate de pe site-uri variate cu lucruri pe care mi le-aș dori în viitoarea mea casă.

masina-de-tuns
Sursa foto: gtools.ro

Să luăm un exemplu. Sunt o visătoare zâmbăreață (pssst, uite-te la denumirea blogului) și aș vrea să am un colț vesel de grădină. E clar, vreau și eu fluturași. Dar neapărat, fluturașii trebuie să fie frumos aliniați și înconjurați de iarbă, niciodată acoperiți de aceasta. Mi-am pus pe lista de activități săptămânale să ies cu mașina de tuns la plimbare. Ați văzut vreodată o femeie care încearcă să așeze un tablou pe perete? Obsedată de fiecare milimetru, tabloul să fie fix pe centru, aliniat perfect. Acum faceți paralela cu iarba mea și cum o să arate ea impecabil. Dar cu o mașină de tuns Makita, cred că nu ar trebui să am nicio problemă în a avea gazonul perfect. Mie îmi place că și arată ca o mașinuță mică de curse…deh, ce face imaginația asta din om.

 

gradina-cu-fluturi

V-am spus că am o pasiune pentru câini? Și că vreau să îmi construiesc și un etaj..oops, asta uitasem. Cum ar fi să am niște scări super simpatice …pentru căței?

scari-catei

M-am orientat deja și cred că pe la anul o să pot pune pe Facebook o poză cu mine și un motofierăstrău. Am aruncat o privire pe site-ul Gtools și mi-a făcut cu ochiul micuțul de mai jos: MAKITA DUC302Z. De fapt, și ca să fiu sinceră, intuiția mea s-a orientat după faptul că este cu acumulatori și, astfel, reducem șansele de a mă împiedica de nebună fix în mijlocul reparațiilor. Apoi mi-am dat seama că intuiția mea m-a adus fix unde trebuia. Motofierăstrăul acesta este tocmai bun pentru spațiile mici (nu mă duc în pădure la tăiat copaci), face mai puțin zgomot (am teroare de vecinii sensibili și nu se știe cum dai de ei nici la casă). E mic și puternic, deci ușor de manevrat pentru mine, și pot chiar eu să schimb lama și lanțul – practic, este făcut pentru un meșter priceput acasă.

motofierastrau

Meșterul priceput are sculele electrice de la distribuitorul potrivit

 

Recunosc că deja m-am apucat să fac liste. E mai bine să știu de înainte cam pe unde am văzut lucruri care îmi plac, unde este calitate pentru că, odată făcută achiziția casei, începe cursa. Și nu îmi permit să fiu neînarmată. În ceea ce privește partea de scule electrice, m-am lămurit. Merg pe mâna Gtools.  Ei sunt fața online a distribuitorului Geve Com București cu peste 20 ani de tradiţie. Vorbim de un magazin de bricolaj în toată puterea cuvântului unde nenea Gigel super specializatul poate să își cumpere sculele necesare dar unde pot da iama și eu pentru a îmi pune în practică proiectele mele „Do it yourself”. Dacă nu ești decis cu online-ul, testezi offline în showroomul lor din capitală, ca să nu mai zic că beneficiezi și de echipa lor de meseriași, specialiști, ingineri.

Iar pentru cei care mă vor îndemna să apelez la un ajutor masculin, țin să vă povestesc următoarele. Știu o mulțime de bărbați care nu știu să schimbe un bec. Și e ok așa. Chemăm electricianul. Dar ce te faci când te pocnește imaginația și vrei să îți faci nu știu ce drăcie prin casă? Torturezi bărbatul? Neah. Te apuci singurică de lucru.

Și din seria „întâmplări de meseriaș”, într-una din seri, descopăr că tabloul electric face figuri. Era vechi, cu siguranțe dintr-acelea care nu săreau efectiv și dinaăuntru se auzeau niște mici troznituri, ca și cum fulgerele se băteau. Dau sms boyfriendului de atunci foarte speriată: „Stai liniștită că se mai întâmplă, în cel mai rău caz, ia foc la noapte”. El s-a întors la programat, eu la căutat electrician.

Așadar, ca să devii propriul meșter, aruncă un ochi la Gtools.

One thought on “Meșterul priceput după sculele electrice se cunoaște

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.