Spune NU anticonceptionalelor

Sursa foto

Neata my dear ladies,

Prima data cand am fost la ginecolog, am dat peste un nene. Eu voiam cu un nene, asa si cerusem. La o vorba cu alte ladies de torturat am aflat ca e un doctor bun. Asa s-a si dovedit numai ca a fi un doctor bun nu e de ajuns. Mai trebuie sa vorbesti si cu pacientul, sa ii explici ce se intampla, de ce si cum se rezolva.

Asa ca in momentul in care mi-a spus ca am un chist pe ovarul stang dar sa stau linistita ca nu e nici mic, nici mare.. m-am decis ca data viitoare sa nu ma mai duc la el. Pentru respectivul chist, mi-a dat anticonceptionale. Fetele pot sa isi imagineze mai bine: tocmai terminasem ecografia (aia de fete) si eram intr-un cabinet ingust cu doi barbati, ambii ginecologi, unul specializat in ecografie. Si am sarit direct (asa cum eram) si mai aveam putin sa il iau la bataie. Pentru ca eu stiam ca anticonceptionalele nu sunt bune. Dar, din nefericire, erau singura varianta de tratament. Dupa cum v-am spus bafta mea ca am dat peste un doctor bun. Am luat Logest, erau printre cele cu cel mai mic continut de hormoni. Nu m-am ingrasat, nu s-a intamplat nimic, a disparut chistul si de atunci nu a mai aparut nici unul. Dar eu tot am schimbat ginecologul.

Saptamana trecuta am fost la o ecografie mamara bilaterala. Poate e varsta de vina, poate de la 28 mi-am dat seama ca e bine sa fiu putin mai atenta. La asta se adauga si faptul ca am prins o promotie la Medical City :)). Apropo, v-o recomand pe dna doctorita de acolo. A fost suuuuuper, chiar daca eram cu voucherul dupa mine.

Stiti care a fost prima ei intrebare? Daca iau anticonceptionale. Mare mandrie a fost pe mine cand i-am zis ca nu. S-a mirat ca nu am luat decat 3 luni in toata viata mea si am primit de-a laude pentru asta si acum sunt mandra.  Bine, mai sunt mandra si de faptul ca de vreo 3 ori s-a bucurat ca in sfarsit are o pacienta sanatoasa. Dna doctor, care e si endocrinolog si era specializata pe partea cu sanii, mi-a spus ca anticonceptionalele fac mult rau sanilor, mai ales Yasmine si inca unul. Imi cer scuze ca nu am retinut a doua denumire, de Yasmine chiar auzisem.  Am cunoscut pe cineva care a luat anticonceptionale vreo 8 ani de dragul lui ca sa scape de caciulita. S-a trezit cu noduli mari la sani si cu mari probleme jos. Intrebarea mea a fost: ce ginecolog a lasat-o asa 8 ani de zile?!?!?!

Pentru azi, eu va indemn sa va ganditi mai mult la voi. Suntem tinere sau nu. Chiar nu conteaza. Suntem femei si trebuie sa avem grija de noi. Ne trezim brusc intr-o zi ca vrem copii dar oops, avem probleme! Multe din chestiile care ne afecteaza apar in timp, nu au neaparat simptome evidente si le ignoram. Pentru ca ne credem Superwomen! Si suntem. Dar si Superwoman cred ca avea nevoie de ingrijiri. 

Asa ca, va rog, nu mai amanati lucrurile. Nu va mai multumiti cu un ginecolog oarecare. Mergeti la 500 pana dati peste unul bun. Un ginecolog bun e ca si cum ti-ai cauta jumatatea. Nu te multumi cu primul. Intrebati prietene, dati Google. Intrebati-ma. Pe-al meu il gasiti la Promed si la Sanador. Este un super doctor, am stat cate jumatate de ora cu el si mi-a explicat cate vrute si nevrute. Si am plecat multumita.

Aveti grija de voi!

PS:

Nu neg ajutorul pe care il pot da anticonceptionalele pentru diferite afectiuni sau tulburari … dar nu cred ca sunt solutia ideala ca mijloc de contraceptie:) Fac mult prea mult rau. Asta ca sa nu calc pe cineva pe coada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.