Spune nu ”curcubeului”

Mai țineți minte când a fost cutremur în Nepal și toată lumea a folosit aplicația ca să arate că au scăpat deși ei erau la un mic și la o bere în România? Cumva parada de curcubee de pe Facebook de weekendul ăsta mi-a părut similară.

Deși salut intențiile onorabile ale tuturor de a susține comunitatea LGBT punându-și poza colorată, mi se pare că suntem niște ipocriți. Acum să vă explic și de ce ca să se spargă toate oalele deodată în capul meu:

 

Nu curcubeu!

1. Câți dintre cei curcubeiați au participat vreodată la o dezbatere între prieteni/cunoștințe și au susținut drepturi egale pentru homosexuali și lesbiene?

2. Dacă cei care ar fi propus aplicația de modificat poze ar fi fost comunitatea LGBT în semn de suport, oare Facebook-ul ar mai fi fost invadat? 

3. Nu-i așa că se trezesc toți bloggerii să profite de subiectul ăsta ca să facă trafic?

Nu pun întrebări mai complicate, de genul câți au ajutat vreun ONG care luptă împotriva discriminării sau câți au un prieten gay, că deja e prea complicat.

 

Suntem ipocriți pentru că facem lucrurile de aparență, pentru că e la modă și așa părem open-minded. Acum vor curge râuri de suport pentru LGBT. Unde erați când oamenii ăștia erau discriminați? Celor mai mulți le este frică să deschidă subiectul pe tema asta – ați fi făcut-o dacă în spate nu ați fi avut un colos ca SUA care a spus da căsătoriilor între persoanele de același sex?

 

Da curcubeu

Acum ceva vreme, după workshopul de la Tușnad am intrat într-o dezbatere cu unul din elevii mei în engleză. El era împotriva adopțiilor în cadrul familiilor de homosexuali. A ținut minim juma de oră în care am reușit măcar puțin să îl conving că o familie de heterosexuali nu garantează dragoste și un mediu echilibrat pentru copil. Câți copiii traumatizați de părinți există și au părinți aparent normali după percepția societății!

1. Homosexualitatea nu este ceva nou. Și-o trăgeau ăia în Antichitate cu draci!

2. Dacă Dumnezeu a lăsat penis și vagin, atunci de ce orice orificiu este considerat ok pentru sex? Pentru homofobi, v-aș ruga chiar să vă faceți un prieten homosexual căci aveți de învățat – sexul anal nu e ca atunci când ieși ca țăranul cu tractorul la arat!

3. Cei care spun că de aia a distrus Dumnezeu Sodoma și Gomora vă rog frumos shut up! Nu ați deschis o secundă Biblia dar ați auzit și voi de astea două! Societatea în care trăim tolerează violul, violența domestică, uciderea câinilor, abandonul copiilor și voi vorbiți de Sodoma și Gomora?!

4. Biserica spune nu – no shiit?! Acum v-ați trezit credincioși? Dapăi dragii mei, cei care vă duceți și vă căsătoriți religios sau vă botezați copiii fără să știți ce înseamnă dar o faceți de dragul lumii, ce puii mei comentați? Și, apropo, știți că nu aveți voie să vă căsătoriți decât o dată la biserică  și sexul de dinainte de căsătorie e preacurvie? Păi hai să respectăm regulile dacă așa e vorba.

V-aș mai putea povesti de vremurile când aveam un coleg mai.. feminizat la munci și toată lumea îl lua peste picior că e gay. ”Petruța, eu nu sunt gay, spune-le și lor asta”, nu știu nici acum dacă doar se ascundea sau pur și simplu anii de dans din spate își puseseră super serios amprenta dar eu l-am încurajat să nu mai fie jenat, eu tare mi-aș fi dorit să fie gay ca să vorbim despre bărbați.

Cam atât despre curcubeu. După atâtea poze colorate, situația încă este și va fi multă vreme de acum încolo în alb și negru. Dacă măcar jumate din cei cu poze modificate ar continua campania după ce trece vâjul cu decizia SUA, măcar am avea cu un sfert mai puțini homofobi!

PS:

Ideea de a scrie a pornit de aici, numai că eu am ales varianta mai dură 🙂

2 thoughts on “Spune nu ”curcubeului”

  1. Emil Calinescu says:

    Nu ma iau de tine ca ai scris pe subiectul asta, nu ma iau de tine pt ce ai scris (chiar sunt de acord cu prima parte a articolului), ci ma iau de tine ca ai citat un articol de-a dreptul retardat. Punct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.