E doar o ștampilă

Mi-ai putea spune. Ștampilele nici măcar nu mai sunt obligatorii așa că, de ce să te chinui cu o ștampilă? Permite-mi să te contrazic puțin, dragul meu cititor. Intră în lumea mea.

O ștampilă banală

Atunci când mi-am făcut PFA, m-am entuziasmat la gândul că voi avea ștampila mea. Cumva, era modul meu de mă mândri cu ceea ce realizasem. Îți cam pică entuziasmul sub nivelul mării când vezi că ștampilele sunt standard și nu prea ai cu ce briz-brizuri să le faci deosebite. Așa că aplici ștampila pe facturi și contracte lăsând cu negru sau albastru pe alb o denumirea seacă cu numele tău, PFA și datele de înregistrare. Cu ce te reprezintă ștampila aceasta pe tine? Îți spun eu după ceva ani de PFA. Cu nimic.

Fii diferit!

Ca să reușești într-un business, trebuie să vii cu ceva nou de care clienții tăi au nevoie. Chiar dacă ei nu sunt conștienți în acel moment. Vrei, nu vrei, tu îți pui amprenta asupra afacerii tale și asta te diferențiază de ceilalți. Fie că ești un contabil al naibii de bun care face jonglerii cu cifrele, fie că ești un doctor care e răbdător cu pacienții lui sau un veterinar care vindecă animăluțele și trage de ultima speranță, tu ești diferit. Și atunci, stau eu și mă întreb: cum putem face să se vadă acest aspect în toată activitatea noastră?

Sunt un zâmbet

Poate că nu te-ai prins, dar eu sunt o visătoare zâmbăreață. Articolele mele pe blog te îndeamnă la veselie. Zâmbește fără motiv, de aceea ai dinți! Să îi vadă lumea. Dacă zâmbetul nu m-ar defini cu adevărat, atunci elevii mei nu m-ar întreba tot timpul ce fac de sunt veselă mereu. Nu aș primi declarații de genul „eu întotdeauna plec cu energie de la orele tale” sau „Profa, azi sunt trist dar știu că mă înveselești tu”. Cred în puterea zâmbetului și, cum cei mai mulți oameni sunt prinși în probleme, stresați și îngrijorați, eu îi întâmpin întotdeauna cu zâmbete și glume. Pentru că pot. Și pentru că îmi place la nebunie. Iubesc să văd oamenii cum prind viață doar cu un zâmbet. Să nu crezi că vorbesc din povești, tu, dragul meu care îmi citești articolul. Se poate să zâmbești zilnic. Fără motiv, oricât de greu ar fi. Îți trebuie poate doar un strop de nebunie 🙂 Zâmbet de Crețu, acesta era „tag-ul” meu în toate fotografiile cu prietenii mei.

O ștampilă pe sufletul meu

Mi-am adaptat această filozofie la business-ul meu. „Oricine poate învăța engleza…zâmbind!” Elevul vine la ore și pleacă vesel (eventual și cu capul puțin hexagonal de la prea multă engleză) dar eu vreau să aibă un reminder și în restul timpului. De aceea îți pot spune că azi ștampila nu s-a învechit. Contractele serioase au nevoie de ștampilă și chiar în programul de facturare în cloud pe care îl folosesc am opțiunea de personalizare a facturii cu logo și….ștampilă. Cum ar fi să trimiți clientului proforma și în loc să se uite direct la suma de plată să vadă ștampila aceasta?

stampila-personalizataOricine poate învăța engleza..zâmbind!

 

Și-ar aminti cât de mult îi place serviciul primit și ar plăti cu o strângere de inimă mai mică. Sau așa sper eu 🙂 Totul cu o ștampilă Colop.

Acum că mi-ai aflat povestea, te invit azi să fii tu însuți, cel diferit și frumos! Poți începe cu o ștampilă și joacă-te de-a personalizarea după bunul tău plac 🙂

 

One thought on “E doar o ștampilă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.