Sunt femeie moderna deci pot sa (si) gatesc

Nu am sa uit niciodata ziua aceea. Clasa a 8-a. Invatam pe rupte pentru capacitate. Stiti ce inseamna pe rupte? Am invatat atata in anul ala cat pentru toata viata. Si inutil. Abia in liceu m-am desteptat si am invatat logic. Ziua aceea in care mama s-a decis sa tranteasca o fasolica.

Tata mi-a spus sa aleg fasolea iar eu cumintica m-am apucat desi aveam programate vreo 2 ore de exercitii la mate. Intra mama in bucatarie, face ochii mari, se uita urat la tata si ma trimite la lectii. “Lasa fata sa invete. Daca o sa aiba carte, o sa castige bani si o sa poata sa isi angajeze si pe cineva la gatit. Asta ii trebuie acum? Sa aleaga fasolea?!”

Asa era mama. Sa imi asigur eu viitorul ca atunci cand voi fi mare sa pot alege ce vreau sa fac. Tata era de parerea (exprimata moderat) ca femeile sunt inferioare barbatilor si ca trebuie sa stie sa gateasca, sa faca curat si sa aiba grija de copii. Repet, se exprima destul de moderat dar liceul meu a fost plin de astfel de discutii.

Za mamaliguta

Am ajuns la 24 de ani si abia stiam sa fierb un ou. Primele spaghete le-am pus in apa direct si apoi impreuna la fiert. Primul lapte cu taitei, am zis sa fierb taitetii direct in lapte. Si lista de gafe poate continua. Am ajuns destul de mare incat sa fiu pe picioarele mele. Platesc facturi de la 18 ani, am muncit cu drag, am facut ce imi place si sunt independenta.

Stiu sa fac piata (piataaaa nu Mega Image), sa gatesc  ( nu toate felurile dar experimentez), fac si prajituri (pasiunea mea), fac curat de iese totul luna, zugravesc – dau cu glet, raschetez, etc, schimb becuri si, din nefericire, m-am invatat sa imi deschid singura usa chiar daca sunt cu un baiat langa mine. Am carat sacose intregi de mancare, saci, mobila, am negociat cu zugravi si instalatori dar am dansat ca o printesa, am zambit ca Cenusareasa si m-am indragostit ca orice visatoare.

Ciulama a la Horia
V-ati prins – asta e o postare in care ma laud :))) A fi femeie nu inseamna ca trebuie sa fii slaba tot timpul. A fi femeie nu inseamna sa fii barbat – asta este o fraza foarte inteligenta. A fi moderna nu inseamna sa iti dai ochii peste cap cand te intreaba cineva daca stii sa fierbi un ou. O femeie poate sa fie independenta si sa faca treburi de barbat si fara sa isi piarda feminitatea. O femeie poate sa fie ce vrea ea, nu ce trebuie sa fie!

Iar eu pot sa fac multe si le fac cu drag. Dar totusi cand prind vreun exemplar masculin care imi spune ca eu, ca femeie, trebuie sa gatesc si sa fac curat, nu ma abtin din a imi plimba mana pana mai jos, a-l lasa sa spere ca il voi atinge timid si cand il apuc odata de omleta ii arat eu ce condimente pot sa pun! :)))

 

 

PS: Am facut 2 ture de ciulama saptamana, una joi, una sambata. Au rezistat 24 de ore, per total :)) Am mancat de 3 ori…:) Restul, pentru deliciul familiei 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.