Sunt om modern deci nu imi misc fundul

Stau toata ziua la un birou. E vorba de elevi, traduceri, blog sau orice altceva, eu stau jos. Mult. Si seara imi simt fundul ca si cum e o strada proaspat asfaltata si a trecut chestia aia mare cu rola de aseaza cimentul mai bine. Asadar, fundul meu se aplatizeaza. Imi gasesc destule scuze pentru a nu face miscare si pentru a inlocui apa cu alte dracii. Imi gasesc la fel de multe scuze pentru a nu manca sanatos.

Si da, la fel ca si tine, eu stiu ca gresesc. Tocmai de aceea ma apuca perioadele in care ma mustra constiinta. Perioade in care vad ca urcatul scarilor la Universitate cand nu merge banda rulanta poate fi o provocare. Ca alerg dupa autobuz si urc in el albastra la fata. Ca fata mea arata mereu obosita si 8 ore de somn nu sunt de ajuns.

Am redus putin lucrurile la extrema pentru ca sunt absolut sigura ca sunt o gramada de persoane constiente de faptul ca stilul de viata nu e ok si ca, cu putin efort, am fi olecuta mai sanatosi, mai odihniti si mai veseli. Iar noi astia sedentarii ne apucam din cand in cand de anumite schimbari. Si trebuie sa ne laudam. 

Cam asta am facut si eu azi, intr-un abuz de social media ce-i drept, cand am postat pe FB un status care nu interesa pana la urma pe nimeni. Modul in care ma testez eu sa vad cat de varza am ajuns este urcatul scarilor. Stau la etajul 6. Daca la 3 deja iau pauza e grav, daca ma opresc prima oara la 4 e binisor, la 5 e minunat. Azi le-am urcat pe toate 6 fara sa ma opresc. Respiratie cat mai corecta, fara sa inspir aer cu tona doar pentru ca inima a obosit. Si am reusit. Nu am facut nimic spectaculos pentru asta – doar m-am apucat de dansuri si treptat am renuntat la sucuri. Dar asta cu sucurile e mai bine de o saptamana.

Si trebuia sa ma laud. Am abuzat de FB? Of course! Eu si pitipoancele care dau check in la Mall. Dar am primit si like-uri:)) Iar like-ul pentru un sedentar fericit ca a mutat floricica de la stanga la dreapta este ca o acadea pentru un copilas care a scris corect 1+1 =2 sau un caine dupa ce a adus jucaria inapoi. 

Inspiratia acestei postari a venit de la un fost coleg, de altfel foarte simpatic, care m-a apostrofat ca-s wonderwoman si data viitoare sa incerc cu niste butoaie cu apa. No offence taken, data viitoare incerc cu sacosa de cumparaturi de la Mega. I can do it! :))

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.