Am terminat ASE-ul dar mă omoară contabilitatea

Sunt antreprenor în suflet, economist pe hârtie. Da, am terminat ASE-ul și nu lucrez nici în audit, nici în contabilitate sau servicii financiare. De fapt, eu fug de tot ce înseamnă cifre. Îmi place doar să adun bănuții la finalul lunii.

Contabilitatea dă dureri de cap

Am făcut 4 ani de contabilitate, inclusiv standarde internaționale și o grămadă de chestii utile. Și grele. Și, mai ales, multe. La finalul ASE-ului am preluat o firmă mică pe contabilitate. Mi-am prins urechile în începuturi: registre, evidențe pe la ANAF, declarații și multă hârțogăraie. Pe cât de mult îmi plăcea, pe atât de mult m-am stresat ca să îmi iasa balanța la final de lună. Făceam totul singură inclusiv contractele de muncă și drumurile pe la toate instituțiile statului. Bafta mea a fost că firma nu a mai rezistat mult pe piață că altfel înnebuneam cu ei.

Așa am învățat că viața de contabil e grea. Rău de tot. De-a lungul anilor am cunoscut destui contabili și am mai prins din diferitele detalii ale acestei meserii. Culmea e că unii aveau propriile firme de servicii contabile, iubeau ceea ce făceau dar recunoșteau și cât de dificil este.

Iubește-ți contabilul bun

Există contabili și…contabili buni. Sunt cei care îți pot oferi răspunsuri clare la întrebări, care îți dau tone de remindere pentru acte la final de lună. Cei care sunt tot timpul cu nasul în legislație pentru că aceasta se schimbă tot timpul. Sunt cei care nu se obosesc doar să îți bage trei facturi și să îți pună în brațe declarațiile ci te ghidează să nu faci prostii și îți explică cum e mai bine să procedezi. Acum că sunt PFA și lucrurile se complică, iau în calcul serios pe viitor să pasez contabilitatea cuiva. Numai pentru declarațiile pe care trebuie să le depun și tot aș face asta. Aș putea să stau liniștită la mare să îmi desfășor activitatea acolo. Găsesc eu ceva contabilitate constanta și mă relochez J)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.