Toamna se poartă Answear

answear-1024x376

Primăvara – acea tipă super mișto, fresh, cu zâmbetul la purtător. Deschide șifonierul și vede provocarea. Va chema vara cu o rochie înflorată dar va rămâne cu picioarele pe pământ cu niște balerini.

Toamna – tipa ciufulită, îngândurată, fără chef prea mult. Acum te ridică cu un zâmbet, apoi te doboară cu o privire. Deschide șifonierul și își aruncă ochii pe blugii care vin mereu bine, o bluză și o haină mai groasă. Vine iarna!

Lupta dintre feșăn și confort

Dragele mele, azi e despre mine și despre voi. Pentru că eu sunt pe rând și primăvară, și toamnă. Și să mă ierte marile specialiste în modă, dar la primul vânticel mai puternic, când simt picurii de ploaie cum îmi cârlionțează părul, nu pot decât să mă gândesc că a venit anotimpul în care începe hibernarea fashionistă. Mă uit cu jind la rochiile de vară pe care nu am apucat să le port și cu bucurie la bluzele mai groase care vor acoperi ceea ce obiectivul de la începutul anului nu a putut elimina. Vine iarna și iar scap de grijile privind silueta. E momentul să ne punem la căldurică și să lăsăm moda deoparte.

Eu și cu tine suntem toamna. Azi cu urme de soare blând, mâine cu ploaie rece. Azi avem lumea la picioare și radiem, mâine suntem gata să dărâmăm tot. Poate că privesc lucrurile în extrem și mi-o asum, dar înainte să mă gândesc la culorile frumoase ale toamnei, mă duc cu gândul la „Plumb”. Gri, gri, toamnă gri, feșăn nu mai vreau să fii!

Provocarea de a fi o toamnă altfel

Astăzi îți propun să ne reinventăm. Dragele mele tomnatice, haideți să ne scoatem din tiparul acesta. Nu mai suntem morocănoase și melancolice. Toamna e anotimpul versatil. Ne permite să ne jucăm. Toamna este mai degrabă femeia sofisticată din noi, care îmbină esteticul cu practicul, moda cu ce e frumos pentru ea. Toamna e ca noi: o femeie descurcăreață care va reuși să iasă din orice problemă cu zâmbetul pe  buze. Hai, azi măcar să lăsăm modestia la o parte și să recunoaștem că uneori suntem ca Bruce Willis în Die Hard. Numai că noi nu ieșim pline de zgârieturi după ce am omorât problemele, ci cu zâmetul pe buze, gata să o luăm de la capăt.

Dacă te recunoști și tu, draga mea cititoare, atunci hai să fim stiliste pe măsura unei asemenea „vedete”. Toamna nu trebuie ascunsă sub haine confortabile, ci pusă în evidență la adevărata ei valoare.

ghete-1024x300

Visez ca nebuna la o pereche de ghete de piele. Îți spun sincer: le ador! Pentru că le pot folosi la orice: rochie și să îmi pună în evidență picioarele; pantaloni și să îmi dea un aspect de bad girl. Și până la urmă toamna este fata rea a anotimpurilor. Te păcălește cu ceva soare și apoi te izbește cu o ploaie bună să te aducă cu picioarele pe pământ. Iar femeia… flirtează ușor dar apoi te refuză pentru primul suc. Toamna din noi e demnă de o pereche de ghete pe măsură.

botine-piele

Și pentru că sunt fană Tally Weijl , știi ce s-ar mai potrivi toamnei? Un palton de damă elegant, care să vină în contrast cu încălțămintea. Croiala este simplă dar pune în evidență silueta. Adaugă ceva asperitate prin aspectul  său drept dar eu îți propun să îndulcim ținuta mai încolo. Vom merge pe alb, chiar dacă este mai pretențios. Ne jucăm puțin cartea inocenței și delicateței feminine 😉

palton-damă

 

Adineauri v-am spus să nu ne înfofolim și trecem de la  paltoane și  ghete, la a ne urma instinctul feminin. Nu îmi amintesc de câte ori am văzut-o pe Carrie din Sex and the City în pantaloni. Indiferent de anotimp, ea emana feminitate, arătând ce e frumos. Așa că în ținuta toamnei lăsăm pantalonii deoparte și plusăm cu o rochie. Iubesc culorile calde, așa că iartă-mă, tu, draga mea tomnatică cititoare ți-o poți alege pe Nona pe altă culoare.

rochie-nona

Iar pentru zilele în care toamna iese la o plimbare, propun să fie îndrăzneață. M-am îndrăgostit de „Kiss my dress” și singurul lucru la care mă pot gândi acum este la întâlnirea fierbinte la ceas de seară. Un ceai cald presărat cu un flirt periculos. Iar rochia e pe măsură.

kiss-my-dress

Bine, bine dar chiar și pe eleganta toamnă o ia frigul. Există răspunsuri pentru orice ținută. Un palton mai gros sau chiar o geacă, iar eu ți-aș recomanda un poncho. Confortabil dar lasă loc pentru fantezie 😉

poncho

Astăzi toamna și-a schimbat imaginea. E sexi, pusă pe flirt, rea dar caldă, spontană, elegantă, și se simte bine în propria piele. Cu puțin stil, i-am schimbat reputația 🙂

Toamna se îmbracă de la Answear

Draga mea, îți mulțumesc. Azi mi-ai fost personaj. Toamna sunt eu, toamnă ești și tu. Femeia – mereu schimbătoare dar îi poți vedea farmecul în detaliile aparte. Poate că în graba noastră de a fi femeile perfecte, uităm toamna că putem avea farmec. Recurgem la confort în detrimentul feminității. Adevărul e că nu trebuie să fim Grinch în fața șifonierului de dimineață. Toamna nu înseamnă o condamnare la a se pune praful pe ținutele noastre, ci o provocare de a ne folosi imaginația. Și când ai de unde alege, răspunsul este și mai ușor de găsit. Hai, toamna mea, azi să fim la înălțime cu Answear 🙂

Articol scris pentru Superblog

 

 

One thought on “Toamna se poartă Answear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.