Tragedie e când moare. Bateriiauto.net vine în salvare

Se împlineau fix 5 anișori. Cinci ani frumoși de peripeții împreună. Primele excursii la servici în traficul de dimineață, primele excursii în afara Bucureștiului cu harta pe capotă. Cinci ani frumoși în care am avut nevoie doar de revizii simple. Dar mașinuța mea, alias Gărgărița, începuse să nu mai pornească atât de rapid la prima cheie. Parcă se îneca olecuță, trăgea aer mai adânc în piept. Oare să mă îngrijorez?

Dăi cu Google, că de aia ne interpretăm singuri rezultatele la analize și ne căutăm tratamente online. Ne doftoricim singurei online, de ce nu ar merge și pentru mașină? Și uite așa am aflat că bateria mea e pe moarte. Știți cum e românul, nu? Hai că mai merge puțintel, că încă mai pornește din prima cheie.

Într-o zi, bateria a murit

Porneam în fiecare zi cu o oarecare teamă. Văzusem într-un workshop la munte cum îi murise bateria unei tipe iar cei de la hotel au venit cu cablurile să îi dea un impuls. Bun, bun, acum a pornit, dar dacă o pocnește nevoia naturală de a merge la baie pe drum și oprește la un popas? Și moare și acolo? Cablurile sunt o soluție temporară. De câte ori poți întoarce mortul de la groapă?

Auzisem povești de oameni cărora le-a murit când era lumea mai dragă, în mijloc de stradă, ba la un semafor. Gândul de a păți chestia asta, să cobor din mașină singură, să mă claxoneze toți că-s femeie și mi-a murit acolo și să mă apuc să împing mașina îmi dădea fiori pe șira spinării.

Și a venit ziua fatidică în care bateria mea auto s-a decis să moară. Am coborât la mașină cu gândul de a pleca șa un drum scurt în oraș. Scurt de tot. Bag cheia, se aprind luminițele, se fac ca beculețele de Crăciun și dispar ca banii în ziua de salariu. Mai dau o cheie. Un scârț, un mârț, un pârț, nimic. A treia încercare. Niciun semn.

Fac trei cruci și mulțumesc de 2 ori că nu apucasem să plec și abia apucasem să deschid olecuță geamul pe față. Atât. Dar acum, ce-i de făcut? Că-s fată, nu prea mă pricep la chestiile astea, aveam nevoie de mașină cel puțin luni (era sâmbătă) și habar nu aveam de ce baterie am  nevoie.

Vine bateria la tine acasă

Cum Sfântul Google mă salvează, am urcat sus îngrijorată și panicată toată (că așa suntem noi, femeile, mai emotive) și dă-i să rezolv treaba ca un bărbat. Caut și caut, toți apucau să schimbe bateriile prin service sau pe la vreun vecin meseriaș din generația mai veche. Ete, fi-mi-ar cauciucurile să-mi fie că eu nu am așa ceva. Și nici nu aș vrea să își bage nasul vreun „autocunoscător” prin Gărgărița mea.  Ca să nu mai pun la socoteală că o baterie de mașină are vreo 15 kg și cum aveam să o car eu fără mașină?!

Greu de cărat.

Fără o persoană calificată să o instaleze.

Mașina era moartă.

Ce să-i faci?

Și așa am dat peste cei de la bateriiauto.net. Primul lucru care m-a făcut să mă lipesc de ei a fost faptul că livrează bateria auto fix unde îți este mașina. Fără drumuri inutile la cumpărături, fără drumuri la service, fără chemat platforma să îți ridice mașina. Ai bateria sub nas și tu nu trebuie să te deplasezi. Deloc. 

Doi la mână, m-au scutit de ore întregi de research. Cum puteam să știu eu de ce baterie am nevoie? Sunt enșpe mii de variante și nu poți pune orice baterie pe mașina ta. Pe site-ul lor există o selecție de mărci pentru fiecare tip de mașină. Astfel încât tu nu îți mai bați capul cu caracteristicile tehnice ale bateriei – doar îți alegi marca (pe baza reputației și a prețului) și voila! Ai bateria potrivită pentru mașina ta!

Ce fac cu bateria veche? O țin suvenir? Legal nu am voie să fac asta, iar ei m-au scăpat de ea.

Ți-a murit bateria mașinii? Uite ce trebuie să faci

Eu am dat comandă la ei pe site frumușel de baterie și am ales să mi-o și instaleze cineva. Pentru 39 de lei, cum să nu accept și serviciul acesta și să scap de bătăi de cap? La ei am găsit baterii auto ieftine și cu tot cu montaj, am ieșit super bine. Mie mi-au făcut cu ochiul bateriile auto Varta, care mi-au fost și recomandate ca fiind foarte bune iar acum Gărgărița merge cu o Varta.

Luni cu 30 de minute înainte de ora stabilită de instalare am fost sunată pentru a reconfirma. Jumătate de oră mai târziu, un domn era fix în parcarea cu mașinuța mea. S-a îmbrăcat în halat, și-a pus mânuși (mă simțeam ca la stomatolog), a scos bateria veche, mi-a explicat pas cu pas ce făcea acolo, a instalat bateria nouă, a făcut testele ca să vadă că toate conexiunile sunt ok. La final am primit facturică și hârtii pentru baterie. Ne-am mai luat și la vreo 2 glume că m-am apucat eu să fiu amuzantă. Dar eram așa de încântată de cum am fost tratată (mai ceva ca în orice service autorizat și de fițe) că eram super veselă.

Dacă îți moare bateria, cum să nu alegi bateriile auto cu montaj la domiciliu de la bateriiauto.net? Nebun să fii!

One thought on “Tragedie e când moare. Bateriiauto.net vine în salvare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.