Cum se trece pe Prepay-varianta 2012

Neața guys,

Amân postarea despre peripețiile mele din weekend pentru mâine… dar vă dau un indiciu: am transformat un Sandero în mașină de teren:))

Bun, revenind la povestea mea, eu am câte un număr pentru fiecare rețea.. din considerente practice.. sau mai puțin.. logice. De fapt, Vodafone-ul a fost un moft, Cosmote-ul a fost pentru o perioadă în care doi băieți importanți din viața mea aveau Cosmote iar Orange-ul e primul abonament, apoi am trecut pe PrePay, apoi iar pe abonament. Anul trecut, într-un moment de sclipire și înainte să îmi expire contractul, am sunat, am spus că vreau să trec pe cartela dar m-au momit cu un abonament mai bun. Tone de minute în rețea, SMS-uri naționale fix cât îmi trebuiau și minute naționale.

Net pe mobil pe o avere

Asta până când anul asta mi-am schimbat telefonul cu un smartphone și mi-am dat seamă că din când în când am nevoie de net. Și că Wi-Fi-ul nu crește în copaci. Așa că au fost luni în care pentru 3 conectări pe mess, 2 verificări de mail și facebook și folosirea Google Maps m-am trezit cu factură dublă. Mai pui pe deasupra și reîncărcarea contului de PrePay al mamei și nu prea mi-a mai venit cheful să plătesc 170 de RON pe o rețea. Zis și făcut.

Data de reziliere a contractului

În februarie sun la Orange să aflu care este data precisă cu care îmi expiră contractul, nu de alta, dar nu voiam să o ratez. Ziua cea mare: 26 mai. Pac la începutul lui mai după ce îmi pusesem reminder în Google Calendar să sun și am primit alertă pe mail și SMS pe telefon, fix pe 3 mai sunt la Orange, le spun problemă, îmi înregistrează cererea, urmând că în 15 zile lucrătoare cineva să îmi răspundă la cerere. 15 zile lucrătoare!!!!!!!! Când era dreptul meu să reziliez întrucât eu îmi îndeplinisem obligațiile. Trec peste asta, 15 zile se împlineau fix la sfârșitul lui mai. Perfect!

15 zile? Neah, mai bine 30 de zile calendaristice

Trece 26 mai, nu mă sună nimeni. Hmmmmm! Sun iar la Orange și mi se spune că la cum calculează ei, de fapt sunt 30 de zile calendaristice, ăsta este termenul legal. Să îmi vina să îmi smulg părul din cap! Fie, treacă să fie până pe 3 iunie. Nenorocirea a făcut că Orange-ul m-a sunat chiar pe 1 iunie.. iar eu nu am putut să răspund. O data au sunat, după aia s-au lăsat păgubași. Dar eu nu…. Sun din nou pe vreo 5-6 iunie la care operatoarea îmi confirmă puțintel pe ton de reproș că eu m-au sunat și eu nu am răspuns, retrimite cererea, mă sună un domn după câteva zile și avem o discuție de vreo 5 minute. El încerca să mă convingă că fac o alegere super proastă dacă trec pe PrePay.. eu îi spuneam că nu mă interesează, nu mai vreau abonament lunar. L-am cam supărat în ziua aia.. dar tot ca mine a fost.

Verdict: Ultima factură va fi emisă pe 2 iulie. BUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun! Deci încă o luna de așteptare. Trece iunie…vine factură nouă, eu aveam abonament în continuare. Sun iar la Orange și mi se confirmă că în iulie consum ce mi-a mai rămas din abonament (dat fiind că cel pe iulie era plătit automat) și că de pe 1 august trec pe PrePay cu condiția (și a bolduit din glas) să nu am cost suplimentar. Închid, apelez steluta131diez și ghice ce? Deja aveam:)))) Oops, conform domnișoarei, în cazul asta se emitea încă o factură, plăteam, se confirmă plată, trec pe PrePay = proces de 1-2 zile.

A venit deja august. Victorie finală!

Așa că a venit 1 august: rețea mobilă indisponibilă. Pac – Facebook și Mess cu statusuri de genul: Nu mai am Orange – căutați-mă pe Cosmote. 2 august de dimineață, nici un sms, nimic care să mă anunțe de factură nouă – mă pocnește inspirația să îmi accesez contul online unde găsesc noua minunăție de factură cu un rest de 23 de RON de plătit, repede fac plata online, în 3 secunde și sunam la Orange. De pe Cosmote pentru că altfel nu puteam. Am stat vreo 20 minute la telefon vineri de dimineață – cred că se stricase ceva pentru că suna că și când se făcea legătura, intra iar melodia, iar suna, iar melodia. M-am lăsat păgubașa.

Luni de dimineață, minunata 6 august. Sun iar de pe Cosmote, uimitor îmi răspunde cineva foarte drăguț, în MAXIM 30 minute mi se activează numărul. Trec 30 minute, 3 ore…. mă gândesc să sun iar. Când mă lovește iar inspirația. Închid și pornesc iar telefonul. Ghici minune ce-i? Am ORANGE PE PREPAAAAAAAAAAAAAAYYYY!

A durat două luni și un pic.. dar am reușit!!!!!!!! Partea super marfă e că pe site există un configurator de opțiuni așa că deja în 5 euro am mai multe minute în Orange decât îmi trebuie, mai multe SMSuri și minute naționale decât înainte și trafic pe mobil cât să îmi ajungă:D

PS:

A nu se înțelege că am ceva de rău de zis de Orange.. am avut abonament ok iar acum pe PrePay e raiul pe pământ.. dar parcă e cam stufos tot procesul, nu? Iar eu sunt clientul mofturos – vreau să fie că mine și ieri.. nu peste 2 luni:)

Și celelalte 2 numere vor trece pe PrePay- abia aștept să văd partea 2+partea 3 a distracției:)

One thought on “Cum se trece pe Prepay-varianta 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.