Tu știi ce vrei de la o relație?

ce-vrei-de-la-o-relatie

Acum o lună și un pic eram bântuită de postări de pe un blog renumit despre dragoste. Citeam comentariile fetelor și mă lua groaza. Iar azi am nimerit alte comentarii..ale bărbaților și am ajuns la întrebarea din titlu: tu ce vrei de la o relație?

Dragostea nu e ca în filme

Eu recunosc că visez cu ochii deschiși (de altfel, mă și împiedic des :)))), dar mi se pare că, atunci când vine vorba de iubire, visăm la cai verzi pe pereți. Relații fără discuții în contradictoriu, el să ne aducă flori și bijuterii de la Pandora mereu, ea să facă sarmale îmbrăcată doar în sutien și niște portjartiere sexi. Copiii își fac singuri temele, noi slăbim doar când stăm 30 de secunde …deasupra și pac! s-a dus burtica. Ce să mai zic, elefănțeii zboară cu aripioarele lor roz.

Și totuși..burtica aia nu se dă jos atât de ușor, am înțeles că femeile nu mai știu să facă sarmale iar el e un porc care nu îți aduce flori mereu și vrea doar sex. Unde naibii am pierdut contactul cu realitatea? După 30 și ceva de anișori, când toți avem la activ minim o relație de lungă durată care a dat cu virgulă, aș avea speranța că știm deja ce ne dorim de la o relație. Știm ce avem de oferit și, mai ales, suntem pregătiți pentru clipele grele. Atunci când nu mai contează că el zâmbește frumos pentru că tu ai super draci iar el te va suporta pentru că știe că ai o zi grea la munci.

Nu mai sunt femei ca altă dată..nici bărbați

Citind comentariile spumoase am descoperit că bărbații vor doar sex și sunt niște porci. Femeile nu mai gătesc, vor doar bani dar ca bărbat te poți descurca de un sex ieftin. Dacă punem ambele tabere în aceeași cameră, oare ce obținem? Eu aș spune simplu: vă meritați reciproc!

Să o luăm pe rând. Bărbații vor doar sex. Hai pe bune?! Că sunt multe femei care vor fix doar atât. Șiiii…să zicem că nu ar fi așa. Dacă ei vor doar sex, tu de ce le-ai dat pe tavă din prima ce au cerut? Pentru că ai vrut! It is as simple as that.

Femeile nu mai gătesc. Adevărat. Partea super nasoală este că a ajuns acest lucru o mândrie! Un simbol al emancipării feminine! Un steguleț fluturat în nasul oricărui porc ce îndrăznește să ne trimită la cratiță.

Când eram eu mică, mama mi-a spus de câteva ori un lucru: „învață, Petruța, ca atunci când vei fi mare, să fii pe picioarele tale și să poți să plătești pe cineva care să îți gătească”. Pe măsură ce am crescut, s-au schimbat oleacă lucrurile: „pune mâna și învață câte ceva pentru tine, ca să te poți descurca oricând!” Concluzia? Îmi place să gătesc. Nu o fac doar pentru mine pentru că nu mânânc :)) Pot să mânânc în oraș oricând dar, dacă este cazul, pot intra în bucătărie și pot face de mâncare. Și nu doar o supă amărâtă. Vedeți voi, dacă mâine mor toate restaurantele și dispare mega, mă pot descurca în bucătărie. Am exagerat cu sfârșitul lumii dar oare ia cineva în calcul varianta unei crize economice? A vremurilor când redescoperi piața (unde oricum ieși mult mai ieftin)?

Poți să știi să gătești sau nu. Poți învăța pe parcurs. Eu sunt pe principiul sănătos (cred eu) că fiecare (indiferent de ce are între picioare) trebuie să știe să se descurce singur. De ce mă scoate din pepeni aia cu „femeile nu mai gătesc”? pentru că mi se pare aiurea tu ca bărbat să îmi ceri asta.. sarcinile în cuplu se împart după cum se negociază.. și mi se pare o tâmpenie să te consideri o femeie emancipată doar pentru că….nu gătești. Nu pentru asta au luptat femeile.

De foști …numai de bine

Nu am să îi înțeleg în veci pe cei care își vorbesc de rău foștii. Nu într-un acces de furie sau regret ci persoanele care au pornit un adevărat discurs despre fosta relație și nu renunță orice ar fi.

Oricât de bou, porc, falsă și profitoare – alegeți orice atribut doriți – orice însușire ar avea, guess what – persoana respectivă a fost cu voi. Pentru că și voi ați ales-o! Și ați stat. Și ați acceptat.

Oare de ce lumea nu își ia mici pauze între relații? Respiri, plângi, urli, analizezi. Cu ce ai greșit tu? De ce nu a mers? Ești gata pentru o nouă relație? Ce ai de oferit? Ne grăbim să trecem la următorul posibil eșec doar pentru că nu..vrem să fim singuri.

Și așa ajungem la peste 30 și un pic de anișori frustrați din cale-afară. Relațiile nu mai merg, dragostea e nasoală dar ..noi, noi ce vrem de la o relație? Și ce avem de oferit? Tu ai sta cu o persoană ca tine? Te-ai suporta pe tine însuți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.