Tu cum stai cu freonul?

Și am pornit ca Louise și Thelma în călătorie. Numai că eram patru. Ne aștepta un drum scurt pe autostradă și patru zile însorite de distracție la mare. Numai cu fetele!

O poveste fara freon

„Abia aștept să agățăm ceva, să ne fluture pletele în vânt și să ne ardă soarele!”

„Sigur am luat tot? Parcă am uitat ceva acasă!”

„Chef de distracție să fie și restul le rezolvăm.”

Și așa au plecat 4 frumușele la drum de distracție spre mare. După 30 de minute….

„Auzi, dar ție nu ți se pare că miroase ceva ciudat?” întreabă una din fetele de pe bancheta din spate.

„Nope, poate o fi briza mării. Ne apropiem.”, zise șoferița.

„Hai că mai sunt vreo 200 de kilometri. Să nu exagerăm. Care s-a decis să încerce un parfum nou? Alexandra, iar ți-ai luat un fake?”

„Nu, soro, termină cu prostiile. Dar ai dreptate, ceva miroase cam ciudat. Ioana, te-ai descălțat?”

„Fetelor, terminați cu răutățile! Nu miroase nimic!”, s-a răstit șoferița. 

După încă 30 de kilometri…

„Oprește puțin că mi se-apleacă!”

Nimeni nu își dădea seama ce se întâmplă. Așa că, după o scurtă pauză, s-au urcat în mașină și au pornit iar la drum.

„Tu ai pornit aerul, da?”

„Bineînțeles că da!”

„Și e pe maxim, da!”

„Aproape.”

„Ne topim aici în spate. Dă-l mai tare.”

După încă 50 de kilometri în mașina noastră aveam 4 fete transpirate, cu fețele schimonosite de scârbă și fără niciun chef de distracție. Poate doar de o baie în mare ca să se răcorească. Și Marea noastră Neagră cu toate defectele ei părea acum mai plăcută la miros decât ce era în mașină. 

Ghici ghicitoarea mea

Întrerupem povestea pentru o întrebare către public: Ce s-a întâmplat? De unde mirosul neplăcut și căldura prea mare cu tot cu aer condiționat pornit? Aveți de ales:

  • una din fete avea gaze și nu voia să recunoască
  • una din fete s-a descălțat și avea o ciupercă fioroasă între degete
  • una din fete nu făcuse duș după o noapte extrem de pasională
  • șoferița uitase un sendviș la clocit în mașină
  • toate fetele erau în călduri
  • toate fetele erau însărcinate și aveau bufeuri și un simț ciudat al mirosului.
  • Altă variantă.

Dragii mei, fetele s-au oprit aproape de mare la un atelier, au zâmbit cu ultimele farmece pe care le mai aveau în dotare și au aflat că…mecanicul nu le poate ajuta. Au probleme cu freonul și instalația de climatizare. Care și ea, ca orice bucățică din mașină, avea nevoie de o revizie.

„Când ți-ai verificat ultima oară aerul condiționat?” întrebă Alexandra.

Niciodată…..”, a șoptit timid șoferița.

Cum niciodată!!!! Ai înnebunit? Măcar ITP ai valabil? RCA? Revizia ți-ai făcut-o sau mergem într-o mașină-bombă?” Au sărit 3 glasuri furioase pe ea.

„E făcut tot, e la zi, e verificată.. doar că nu m-am gândit și la partea cu mirosul aerului condiționat. Mergea…”

Când? Astă vară?!!!!!”

Tu cum stai cu freonul?

Râzi, tu râzi, dragul meu cititor, dar povestea are un sâmbure de adevăr. Nu mi s-a întâmplat încă. Dar la ultima revizie mecanicul mi-a zis că ar trebui să arunc un ochi la aerul condiționat. Mașina are 7 ani. Ghici de câte ori am făcut asta până acum? Niciodată. Pentru că am mers pe principiul prost „bagă aer rece, deci merge”. Nu am pățit-o cu mirosurile. Cel puțin nu la modul hiperbolizat din poveste dar e clar că mirosul emanat nu este chiar de nou. Iar acum sunt blândă în exprimare.

Lăsându-mă pe mine deoparte cu 7 ani de inconștiență, să ne gândim că iarna se adună o grămadă de mizerie, bacterii simpatice, praf și toate rămân înăuntru. Culmea e că aparatul de aer condiționat din casă îl curăț o dată pe an – toamna, după activitatea intensă din vară. Fac asta și cu mașina? NUUUU! Și mare greșeală fac. Pentru că tot ce s-a adunat peste vară, eu am lăsat să stea acolo de-a lungul timpului și mare minune ce-om găsi înăuntru. Colonii de bacterii, tone de praf și mult șoc și groază!

Ca să nu mai zic că văd sigur că m-o pocni un drum de vară cu 40 de grade afară și nici nu o să îmi dau seama când aerul meu condiționat va ceda treptat iar eu voi avea o saună personală în mișcare.

Acum să vă spun de ce nu am facut verificarea pana acum. Nu am stiut, comoditate, unde sa ma duc eu singura, daca ma costa mult (tocmai am terminat cu schimbat distributia), etc?

Dar am gasit solutia! Imi rezolv problema cu: igienizare aer conditionat auto si incarcare freon. Nu e nevoie sa ma ocup eu de scoaterea mirosurilor ci echipa de la www.freon-auto.com.

De ce Freon Auto.com? Vin acasa, au experienta de peste 10 ani, verifica instalatia de aer conditionat auto si te scapa si de necazurile mirositoare cu ea, plus te reincarca si cu freon. Iar pretul? Un chilipir1 De la 49 de RON in sus, ce as putea cere mai mult…poate doar sa nu ma apuce vreo poveste ca cea de sus inainte sa apuc eu sa ii contactez.

 

 

One thought on “Tu cum stai cu freonul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.