Uite banul, nu e banul, te ajută aici online-ul!

Telecredit.ro_credit_rapid_online

Și vine ziua aia. Ziua în care apare ceva neașteptat, cheltuiala e mare, portofelul e gol. Încă nu s-a inventat ploaia cu bani și s-au dus vremurile în care cowboy-ii jefuiau băncile, așa că spune-mi tu de unde pisicii mei scoți bani în caz de urgență? În afară de fondul ăla de economii pe care numai cel mai organizați îl au (not meeee) sau de care nu ai vrea să te atingi?

Din pământ, din iarbă verde

Pe vremea mea, maică :)) Da, am ajuns la vârsta aia în care îmi permit să vă povestesc ceva din bătrâni. Tatăl meu era plecat din oraș cu lunile, mama era casnică, banii puțini. Femeile sunt mereu întreprinzătoare (sorry guys) așa că mama trebuia mereu să se descurce..cam singurică. Cu doi copii. Știu, viața e distractivă. Așadar, ce faci când ești o mamă fără loc de muncă și copiii sunt la școală iar banii trimiși din salariu s-au terminat de ceva vrene? Îți suni mama? Părinții sunt aici mereu să ne ajute…dar vine momentul în care până și mama închide robinetul și ajungi în aceeași situație. Varianta cu părinții nu merge la nesfârșit. „Din pământ, din iarbă verde” spunea mereu mama.. Așa stăteam noi la ceas de seară (eu aveam 7 ani), eu în brațele ei, fratele meu lângă noi și o prietenă care era la studii în București. Puneam țara la cale. Mama era numai un zâmbet, indiferent de problemele noastre…din pământ, din iarbă verde, așa spunea ea mereu.. și se descurca.

Am fost cu ea într-o zi pe o stradă înspre Timpuri Noi. Căra în brațe un teanc de cărți. Erau cărțile după care învățase ea la medicină. Dăduse anunț la ziar și le vindea unui student mai tânăr. Atunci a făcut bani frumoși și s-a despărțit de o mare parte din cărțile ei. Azi stau în bibliotecă încă vreo 2-3 atlase de medicină pe care le folosește când vrea să își amintească ceva sau să dea sfaturi vreunei persoane.

Din pământ, din iarbă…aurie 🙂

Revenind în zilele noastre, eu nu sunt mamă dar m-am nimerit în situații de criză în care trebuia să scot bani din nimic…..nici acum nu știu cum am supraviețuit :)) Două luni întârziere de salariu, banca suna non-stop (și pe bună dreptate), prietenii mei erau și colegii mei, faliți erau și ei..și uite așa mi-a ieșit o rimă despre dezastru. Bafta mea e că am trecut prin niște situații limită prin viață așa că…sunt fată întreprinzătoare. Nu iubesc aurul, prefer oricând argintul dar am adunat de-a lungul timpului cadouri de la prieteni și rude. Toate bijuteriile mele au trecut minim prin  o tură de amanet.

E practic – obții banii pe loc.

E tentant – dacă ai mai multe bijuterii îți sclipesc ochii la suma pe care o obținut-o dar e o soluție destul de proastă.

Dobânda este chiar mare și dacă te-a mâncat buzunarul să bagi tot, va fi tentant să le scoți treptat și îți vei prelungi agonia.

Ajungi să plătești împrumutul de două sau trei ori. Intri într-un cerc vicios din care cu greu scapi. Crede-mă, vorbesc din experiență!

Să ieșim la produs

Hai să facem lucrurile mai amuzante. Cred că avem destul frunțile încrețite de la atâtea griji financiare. Să zicem că sunt în pană de bani și trebuie să găsesc o sumă (nu una exorbitantă că nu-s rudă cu Gigi Becali) destul de rapid. Fac maraton de muncă! Stai să vezi.. nu te grăbi cu concluziile. Eu sunt freelancer și lucrez ca prof de engleză. Dacă mă ajută puțin social media, voi crea Maratonul Engleza pentru toți. Reduc prețul la jumătate pentru toate cursurile disponibile (cele online și cele face to face) și bag două zile de cursuri intensive. „Testează-ți engleza pe bune în 60 de minute la numai 30 de RON! Vino cu un prieten și plătiți 50 de RON”. Lucrez două zile 8-22.00 (da, sunt oameni care vor cursuri atât de târziu) și voi scoate cel puțin 840 de RON, ficatul țăndări, fața se va transforma într-una de vrăjitoare. Dar în 2 zile full de munci eu pot scoate suma asta. Legal, cu ceva promovare și cu foaaaaaarteeeee mare efort. Dar pot! Important e că „pot să mă vând” în caz de urgență.

Vreau și eu un împrumut online urgent. Enter!

Din fericire pentru mine, există o altă variantă salvatoare. Nu e nevoie să îmi distrug sănătatea, nici să mă înglodez în datorii. Pentru un împrumut rapid mă joc puțin pe internet. Stau comod cu poponeața în scaunul meu maaaaaare de birou, trei touchuri pe ecranul mobilului, completez un formular (timp în care fierbe apa pentru un ceai) și gata! Important este să mă gândesc de dinainte câți bani vreau și pentru ce vreme. Asta e partea mai dificilă pentru că trebuie neapărat să fiu un om mai chibzuit. Sunt om cu o mașină românească, plătitor de chirie deci mereu voi dori un credit fără garanții. Sunt un om cu puțin timp și care preferă ca lucrurile să fie rapide și cu maxim de confort. Documentele vor fi trimise pe mail iar banii intră în aceeași zi după aprobare. Bine, să nu te apuce pe la 23.00 pofta de creditare!

Telecredit_credit_cu_buletinul

În cazul în care ești în dileme și nu îți dai seama la ce se referă soluția mea, hai să îți dau mai multe detalii. Dacă ai alte credite, poți să aplici 🙂 Știu deja că ți-a făcut cu ochiul. Nu poți să te lungești cu datoria că nu te lasă ei  – perioada maximă a împrumutului este de 30 de zile. Nu poți să iei o sumă exorbitantă și să îi spargi pe o super rochie de ocazie pentru ca apoi să plângi pentru că la prima aplicare poți lua maxim 500 de RON. Mi se pare normal – ne testăm reciproc, să vedem dacă ne placem și suntem de încredere. Nici după prima tură nu ne lungim cu bunătatea. Maxim 2000 de RON, ceea ce mi se pare de bun simț. Un alt ajutor este faptul că dobânda este aceeași indiferent dacă depășești sau nu data scadentă. Nu te pleznește nimeni peste mâini că ai fost neserios. Creditul se refinanțează până la salariu, asta dacă vii și tu cu bun simț și anunți instituția. Tot pachetul acesta intră sub deviza de: „vrem creditare responsabilă!” iar aceste două cuvinte alăturate nu sunt un oximoron, e vorba doar de Telecredit. Iar până la 31 octombrie, poți lua un credit fără costuri. E ca și cum te-ai împrumuta de la părinți (fără cicăleala de rigoare) și dai banii înapoi ca un om serios la data stabilită.

Buni ar fi fost creditul online atunci când salariul intra la o lună jumătate dar banca nu mă aștepta fără să mă taxeze serios. Sau în verile în care salariul nu era de ajuns pentru vacanțele mele fierbinți. Buni sunt și acum când mă apucă vreo urgență dar am maturitatea necesară de a nu mai lua decizii financiare proaste. Creditare res-pon-sa-bi-lă!

 

One thought on “Uite banul, nu e banul, te ajută aici online-ul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.