Un city break low cost îți readuce zâmbetul pe buze

Dragul meu cititor,

La ora la care eu îți scriu acest mesaj, nu prea mă ridic la înălțimea așteptărilor. Trebuia să fiu visătoarea zâmbăreață, nu o acritură fără chef de nimic. Gândindu-mă la ce aș putea face pentru a scăpa de această dispoziție tomnatică, mi-am adus aminte: călătoritul mereu mă aduce la capacitate maximă.

E cazul să îți umpli bateriile

Oricât de optimist și vesel ai fi de obicei, sincer, vine un moment când îți vine să urli de-a binelea, să îți bagi degetele în tastatură și să nu mai auzi de nimic. E prea mult de muncă, toți cer prea mult de la mine și uneori nu am timp nici să respir. Pun pariu că și tu, cel care îmi jurizezi articolul, simți nevoia de o pauză. Fără telefoane și mailuri, făre stres, acest mare inamic al zilelor noastre.

Încerc să îmi umplu bateriile cu ieșirile mele cu prietenii, glume atunci când merge mai greu, puțin haz de necaz. Dar fie vorba între noi doi, nu merge întotdeauna. Mai tragi de mașină și mai merge cu rezerva aprinsă, dar, la un moment dat, tot pe vapori de benzină ai rămas și te trezești că te lasă în intersecție la Romană. Acum zi-mi tu mie sincer că nu ai nevoie să îți umpli bateriile.

Călătoritul funcționează pentru mine

Iubesc entuziasmul de dinainte de călătorie. Să îmi planific zborul, să petrec ore cercetând ce am de vizitat și de făcut, să caut lucruri mai puțin cunoscute. Nu contează destinația: dacă știu că plec, deja un sfert din bateriile mele s-au încărcat deja.

Iubesc aeroporturile. Pentru mine, ele sunt punctul de plecare către orice destinație din lume. Sunt mica mea Cale Lactee din care pot pleca oriunde în acest univers. Nu te urci în tren să mergi până la Bacău, pleci cu avionul până la Roma. Ești în aeroport, ești un om în mișcare – în câteva ore vei fi în altă țară sau chiar pe alt continent. Forfota, agitația, bagajele, chiar și trecutul prin toate formalitățile, pe toate le iubesc. S-a întâmplat de câteva ori să ajung la aeroport mai devreme de cele 2 ore de dinainte de zbor (ca măsură de siguranță, eram departe de aeroport) și să mă plimb zâmbind de nebună.

Iubesc Italia și nu vreau să ratez Milano

Dacă ați mai fost la mine pe blog, sigur ați văzut că atunci când e vorba de călătorit, gândurile mele se îndreaptă către Italia. Am vizitat Berlinul și Bruxelles, mă tentează tare orice destinație din UK, m-am biciclit prin Amsterdam dar Italia rămâne iubirea mea. Am vizitat Roma de 3 ori până acum (și o plănuiesc pe a patra), Torino, Catania. Dar Italia pentru mine este un izvor nesecat de surse turistice. Nu există oraș fără străduțele înguste, acele palazzo minunate, clădirile vechi, un muzeu ce ascunde diferite minuni, pizza absolut delicioasă, oamenii super prietenoși. Bineînțeles și italiencele extrem de frumoase.

„Când voi fi mare” plănuiesc să bifez toată Italia – mai am prea multe de vizitat ca să mă opresc aici. Și nu, orice mi-ați spune, nu va funcționa. De Italia sunt îndrăgostită pe veci și îi rămân fidelă. Următorul pe listă este Milano. De ce? Pentru că este o destinație de neratat, pentru că vreau să mă plimb pe străduțele de acolo și să îmi beau un latte machiato la o terasă într-o piazzetă, și să dau iama și la shopping dacă se poate. Este un oraș perfect pentru un city break și o gură de aer proaspăt într-o viață prea plină de liste cu lucruri de făcut.

Să călătorești nu e scump

Mai am o prietenă înnebunită de călătorii. Primul lucru pe care îl auzim este că vacanțele costă bani. Și nu, nu o să te contrazic, nu s-au inventat vacanțele gratuite. Dar toate city break-urile low cost mele au fost organizate pe principiul cât mai low cost. Atât de low cost că se miră toți că mă descurc atât de bine să îmi gestionez costurile. Trebuie să fii deștept și să știi ce să cauți și ce să alegi.

Întotdeauna îți alegi o companie low-cost. De exemplu Ryanair. De ce ei? Pentru că te uiți și la facilitățile oferite: un preț mic vine și cu extra beneficii. Unul dintre cele mai importante este bagajul. Țin foarte mult să am bagaje de cabină gratuite. La Amsterdam am plecat fără bagaj de cală tocmai pentru a ieși mai ieftin. Doi la mână, trebuie să existe o varietate în ceea ce privește destinațiile de zboruri ieftine. Vrei să ai de unde alegi. Iubesc mobilitatea și apreciez întotdeauna facilitățile de check-in – niciodată nu îl fac la aeroport. Dacă pui la socoteală și un club al pasagerilor cu extra beneficii, I am in!

milano-ryanari

Dragul meu, să călătorești e ușor și la îndemână. Nu crezi că e cazul să îți umpli bateriile? Te anunț cu drag că eu chiar plec la Milano. Moartă, coaptă, I will be there! Și mă voi întoarce cu amintiri fabuloase! Ciao, amore!

One thought on “Un city break low cost îți readuce zâmbetul pe buze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.