Unde au dispărut toate fetele?

De ceva vreme caut un serial pentru fete: ceva gen girl power, fete single și independent. Nu am nimic cu bărbații, Doamne ferește! îi iubesc, dar simțeam nevoia de o infuzie feminină. Cum nu am găsit nimic iar Scandal nu prea e cu girl power m-am reîntors la vechea mea iubire:

Fetele din Sex and the City

 

Sex and the city sigur a revoluționat la vremea lui girl movies. Păcat că i s-a dus influența. Cele mai multe filme pentru femei sunt siropoase și total nerealiste pe când Totul despre Sex – deși uneori absurd – abordează probleme care au rămas la fel de actuale pentru populația feminină. Culmea e că revăzând serialul, mi-am dat seama că îmi lipsesc:

Fetele!!!

Unde pisicii mei au dispărut fetele? În versiunea din 2015, deși îmi pare rău să o spun, varianta celor 4 prietene din Totul despre Sex este sortită pieirii. Într-un moment de semi-sinceritate, mărturisesc că adun pe degete 4 gagici care mi-ar fi alături și cu care pot vorbi despre multe chestii. Le cunosc de ani de zile, mă cunosc binișor și fiecare întâlnire e cu scântei. Dacă aș da un telefon la miezul nopții că mi-e rău, știu sigur cine ar veni să îmi dea un pahar cu apă.

Dar oare prietenia constă doar în a ne ajuta la nevoie? Dacă se întâmplă să nu avem nevoie? Eu sper chiar să nu se întâmple nimic tragic. Dacă nu se îmbolnăvește nici una, dacă nu ne căsătorim, divorțăm sau ne însărcinăm…noi nu ne vedem. 

Tragic? Nuuuuu.. e dincolo de tragic. În varianta mea adolescentină, tragedia vieții de femeie la 30 de ani fără prietene este demnă de minim o noapte de plâns în continuu. Suntem căsătorite cu un bărbat sau cu munca, cu rutina și lipsa de chef. Dacă nu apăs butonul de send al mailului buclucaș, întrebarea din subject line nu își primește răspunsul. Deci ne mai vedem și noi?

Aș ruga doamnele căsătorite să nu îmi sară în cap: nu, nu sunt căsătorită, nu am copii și de principiu, indiferent de my status relationship de pe facebook, întotdeauna îmi găsesc timp pentru prietene. Tânjesc după un Orange film cu fetili la o comedie romantică. Visez cu ochii deschiși la o seara cu mojitoo și toone de bârfă. Deja mi se pare că trăiesc într-o lume imaginară dacă am un city break cu fetele.

Știu că m-am proclamat smiley dreamer dar până și eu recunosc unele vise prea îndrăznețe.

De ce viața noastră socială se termină după 28-29 de ani?

Nu înțeleg logica. Cine spune că nu pot să am un prieten și să ies cu fetele într-o sâmbătă la un cocktail? Cine zice că nu pot ieși cu un grup de fete o dată la câteva luni într-un club cu muzică normală și doar să dansăm?! Noi ca fetele…De ce trebuie să dau tone de mailuri ca să reușesc să aranjez o întâlnire – maxim două pe an cu prietenele mele bune?

De ce femeia pică într-un fel de silentio stampa când tinerețea oficială se termină?

Inspirată de Carrie, voi reveni pe coltulfetelor.ro. Și dacă nu mă lovește iar lenea-mi caracteristică voi demara un proiect cu coltulbarbatilor.ro. Un fel de bătălie a bloggurilor. Iar scrisul meu va fi puțin mai personal. Nu știu de ce am pus categoria de răutăcisme pentru că este clar că măcar 60 la sută din postări vor intra și acolo :))

Sex and the city

 

Postarea a fost scrisă pe 16 aprilie. Trebuia să primească publish marți, 21 aprilie când eu plecam la Torino. Cu 2 fete. Pe una o cunoșteam din mailuri. Cealaltă îmi este alături la Orange film, cocktailuri, bârfe la un pahar de.. în noapte și city break-uri. Dar ea este doar excepția de la regulă.

Unde au dispărut toate fetele?
Fetele care pot merg în city-break-uri

PS: Sunt multe lucruri în neregulă cu mine. Am vorbit și cu alte fete. Și la ele situația e la fel……

2 thoughts on “Unde au dispărut toate fetele?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.