Unde mi s-a dus creierul?

A fost o vreme când învățam pe rupte. Mai am cunoștințe și acum. O parte le și folosesc. A fost o vreme când citeam și mi-am dezvoltat creativitatea incredibil de mult. Și acum scot o grămadă de tâmpenii pe gură. A fost o vreme când am prins o grămadă de chestii practice pentru viața de azi și le mai utilizez și acum în businessul meu. Dar acum ce fac? Unde mi s-a dus creierul?

Creierul, un organ ce trebuie utilizat

Elevii mei de la engleză se plâng că nu mai merg neuronii ca la școală. Mintea nu mai e setată pe învățat și reținut. Și îi înțeleg și încerc eu să le formez legăturile logice pentru a înțelege engleza.

Eu am învățat o grămadă de lucruri noi singură și m-am mândrit cu asta. Ore întregi petrecute pe google, aplicat de 50 de ori, greșit de 51, dat cu capul de birou. Hei, mister elucidat! Poate de aceea creierul meu nu mai funcționează ca altă dată. Mă trezesc că mă exprim mai greoi decât de obicei, jonglez cu aceleași cuvinte, nu pot explica termeni relativ simpli – mistrie, evlavie, vă provoc! Stau bine cu matematica și tot ce e practic, dar se vede lipsa de citit.

Creierul utilizat la capacitate acceptabilă este un organ pe care se pune praful.

Citește, citește și iar citește!

Și creierul îți va mulțumi. Nu mă uit la TV – am avut ocazia în weekend și mi-am dat seama că o oră de TV zilnic te imbecilizează complet aproape indiferent de programele la care te uiți. Dar nici nu citesc. Adevărul e că stau prost cu timpul – dar până și asta e o scuză. La fel ca cu sportul. Ți-aș spune că la programul meu 6-23.00, timp de sport nu se găsește. Stai tu liniștit că 15 minute tot aș putea înghesui. Și încă 15 de citit și deja vorbim de o adevărată revoluție.

Dar vreau? E atât de ușor să te complaci în mediocritate când totul merge relativ bine și lucrurile sunt pe o linie de plutire, încât în prostia ta te întrebi: „de ce să stric dacă merge și așa?” Nu voi aștepta ziua în care să fiu analfabetă pentru a face o schimbare …sper 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.