#Urzealabloggerilor: epopee în 3 acte

Începuturile

Te-aș întreba care este serialul tău preferat dar, la fel ca și mine, șansele sunt să îți placă mai multe. Unul te face să râzi, altul îți eliberează neuronii de stres, mai găsim unul care te pune pe gânduri. Ca să înțelegi povestea mea, trebuie să înțelegi că mă aflam într-un punct de răscruce al vieții mele. Trăiam stări de confuzie și disperare. Serialele mele preferate se terminaseră iar pauzele mele cereau relaxare. Nu voiam să încep un alt serial pentru că mă știam maniacă și aș fi vrut să ajung imediat cu el la zi, după cum ți-am povestit deja aici.

El (unul din elevii mei de la orele de engleză de pe Skype), mi-a povestit de Game of Thrones. Prin „a povesti” aș vrea să înțelegi următoarele: ”Profa’, trebuie să te uiți la Game of Thrones. Sigur o să îți placă!” Și a trecut o ședință, au trecut trei, eu tot nu și nu. Găina nu se împiedica. Dar a venit noaptea de maximă plictiseală. Și am dat play. Am rezistat fix 5 minute pentru că primul episod începe cu scene deloc înfricoșătoare. Pe de altă parte, iarna, zăpada și creaturile misterioase care îmi atacau mie personajele cât eram singură în casă pe întuneric, m-au făcut să mă bag sub plapumă și, bâjbâind prin întuneric, să apăs pe X. ”Mama lui de serial, de ce nu mi-a spus că e de groază?”.

Și la ce episod spuneai că ești?

După cum bine vă dați seama, nu m-am lăsat până când nu am ajuns la zi (primul episod a fost urmărit pe timp de zi și lumina aprinsă). Și mi-a luat ceva vreme pentru că, de data aceasta, chiar mi-am dorit să savurez fiecare complot. Pe scurt, Game of Thrones te trimite într-o lume antică, plină de mitologie și intrigi care mai de care mai complicate. Chit că am sunat ca o descriere de afiș, imaginează-ți o combinație de bătălii politice pentru Tronul de Fier între mai multe Case decât îți poți imagina: Casa Stark, Casa Lannister, Casa Baratheon, Casa Targaryen, Casa Greyjoy, Casa Arryn, Casa Martell, Casa Tully, Casa Tyrell – și asta doar ca să enumerăm câteva. Când lupta pentru tron se accentuează vei ajunge ca orice gospodină care speră ca Jose Alberto să o pupe pe Robertina, menajera care îl iubește. Vei sta cu ochii pironiți în ecran:

  • suspinând după eroul/eroina preferată,
  • oftând adânc când ditamai luptătorul își dă duhul (iar eu tot speraaaaaaam că își revine)
  • Khal Drogo moare
    Și cât de adânc am oftat!
  • visând la o femeie precum Daenerys Targarien (și ce dacă-s fată, am și eu gusturile mele)
Tânără, independentă, puternică, frumoasă și cu dragoni!
Tânără, independentă, puternică, frumoasă și cu dragoni!
  • închizând ochii când o Arya e în pericol de moarte și îți va sta inima în loc când își va folosi îndemânarea pentru prima dată în utilizarea sabiei
Aria Stark
Mică și a naibii!
  • abținându-te să nu îl pleznești pe ”marele” rege, trimițându-l la colț să își facă temele pentru școală
Regele Jeoffrey pălmuit
Sursa: ragnell.tumblr.com
  • dorind să îi transmiți lui Sansa Stark ”În puii mei, fii mai bărbată! Nu mai plânge atât!” și lista poate continua.
Sansa Stark plânge
Sursa: http://geeksout.org/sites/default/files/blog-images/crying%20sansa.gif

Să vi-l prezint pe alesul inimii

Odată cu lansarea sezonului 5 din Urzeala Tronurilor, unii muritori dintre noi au avut ocazia de a vedea episodul înaintea celorlalți muritori grație celor de la HBO care au difuzat episodul în avanpremieră pe 8 aprilie iar pentru tot românu’ pe 13 aprilie (aceeași dată ca SUA) pe HBO GO. Nu mă înțelegeți greșit: nu m-am ofticat – deși așteptam cu sufletul la gură să văd ce se întâmplă cu el dar, în momentul în care pe Facebook vezi următoarea scenă, este imposibil să nu te oftici până în cele mai întunecate colțuri ale suflețelului tău.

Urzeala Tronurilor
Tyrion Lannister

Oftica mea a fost atât de mare, că nu m-am putut abține și am lăsat și comentariu. Pentru că din tot acest serial, el este personajul care a stârnit în mine trăiri adolescentine. Pentru că băieții ar putea să nu înțeleagă, orice fată are personaje masculine favorite prin diferite filme la care visează cu ochii deschiși. Unele îl aleg pe Brad Pitt, pentru mine este Tyrion Lannister. La venerabila vârstă de 30 de ani m-am trezit că îl google-uiesc numai ca să aflu dacă e însurat. Shhh, că mă supăr iar!

Am destulă rațiune să disting între un rol și omul din viața reală, dar el (nu Tyrion Lannister, ci Peter Dinklage) urmează un anumit tipar al rolurilor – personajul controversat datorită imperfecțiunii sale, aparent negativ, în esență fix ceea ce îmi doresc eu: amuzant, plin de viață, isteț, direct, ironic și, incredibil, cu niște valori morale foarte sănătoase (ignorăm partea cu golitul damingenei de vin și pasiunea sa pentru domnișoarele din bordel, sunt mici detalii).

Tyrion Lannister este singurul care poate salva cetatea de la asediu, tăbăcind fundul dușmanilor cu viclenia sa.

tyrion_battle_green_fork
Tyrion și sălbaticii săi

Tyrion este singurul uman din neamul Lannisterilor.

Valorile lui Tyrion
Tyrion este și el om…

Tyrion este singurul care dă cu bâta în baltă, spunând lucrurilor pe nume. O să râzi, o să ți se taie răsuflarea, dar sigur ceva din tine va țipa: ”You go, Tyrion, you tell them!”

Tyrion Lannister citat

Așa că permiteți-mi preț de 10 secunde să fiu Melisent Lannister. Da, ați văzut bine. După ce a căutat iubirea toată viața și a avut un teribil ghinion la capitoul acesta, eu pot fi (cel puțin în imaginația mea) cea care îi va fi soție pe bune în sezonul 5. Shhhh, nici să nu aud! În mintea mea eu pot! Mă abțin de 2 săptămâni să nu mă uit la sezonul 5. Nu până nu termin postarea pentru Blogal Initiative. Știți câtă energie s-a adunat? Destulă cât să fac posibilă imaginea mea într-un episod în care Tyrion, trădat de toți, cu un gust amar, exilat, o găsește pe Melisent – nici din gama de fete pe care le vizează Tyrion de obicei, ci parțial de viță nobilă, o fată care nu își dorește iubirea pentru că nu mai crede în cavaleri (pe bune, Jaime e bărbat adevărat?!). Și de aici povestea merge mai departe..dar ați prins destul din imaginația mea.

Dacă printr-o eroare de judecată nu ați apucat să vă uitați la Game of Thrones, vă rog, insist, aruncați doar un ochi pe un episod. Serialul acesta are de toate și sigur se găsește și Casa pentru voi! Eu nu prea îi iubesc pe Lannisteri cu a lor zicală că își plătesc datoriile întotdeauna și grămada de aur pe care stau, dar pentru Tyrion sunt de acord să le preiau numele!

Fană Game of Thrones
Nu că m-aș lăuda ca profă.. ci cu profa+blog+Game of Thrones

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.