Vacanță în trei în Poiana Brașov

Nu am fost niciodată o mare iubitoare de copii. Nu sunt genul care îți cere să o lași să îl țină în brațe sau care să se topească la vederea celor mici. Dar  îți spun că vacanțele în trei sunt super. Iar cele la munte sunt…de basm!

Vacanța cu copii: aventură cap-coadă

Să zicem că ne alegem Poiana Brașov ca destinație. Pentru că suntem oameni organizați, ne vom interesa de dinainte de cazare și facem o rezervare. Vacanța în doi implică scenariul clasic: ne plimbăm puțin, ne delectăm cu priveliștea spectaculoasă, respirăm aerul curat și apoi ne relaxăm. Mâncăm, dormim, doar suntem adulți obosiți și am venit să ne odihnim la munte. În clipa în care îți scriu acest articol sunt gata să pic de somn pe tastatură și totuși îți spun: LASĂ ODIHNA ACASĂ!

Știi cum e vacanța cu un copil? Demențială! Te stoarce de orice formă de energie, dar se merită. Un copil nu se plictisește și are baterii Duracell. Voiai să urci dealul de pe stânga? Nope, îți garantez o poveste simpatică de povestit dacă o iei prin pădure și cobori spre Brașov. Obligatoriu și distractiv este să te și întorci tot pe acolo. Așa îți vei da seama cât de puțin sport faci în București și cum te faci de râs când o minune de 10 ani urcă pe munte în timp ce tu te oprești verde-albastru la față lângă un copac și vrei să îți tragi sufletul 🙂 Iubesc plimbările pe munte, nimic nu se compară cu sentimentul de libertate pe care îl ai când mergi prin pădure, zgomotele naturii și să strigi mor-mor din când în când 🙂

Dacă tu crezi că seara te vei relaxa, te înșeli amarnic. Am uitat să îți spun: cel mic e mort de oboseală dar vrea să se mai joace. Ce faci în Poiana Brașov? Cum nu ne mai țin picioarele, te asiguri că ai ales cazarea corectă. Întotdeauna trebuie să existe facilități pentru cei mici. Și, sincer, nu îți strică  niște fotbal de masă sau niște darts. Asta dacă nu scoți mingea din portbagaj și bagi o tură de fotbal seara. Și după o zi de hoinărit pe munte, îl lași pe cel mic să adoarmă, admiri cerul plin de stele cum nu găsești nicăieri. Asta în brațele celui pe care îl iubești. Credeți-mă pe cuvânt: magie mai frumoasă ca acel moment nu veți găsi nicăieri.

Sus. sus, tot mai sus

Este absolut necesar un somn odihnitor într-un pat cât mai mare :)) Am picat lată în toate excursiile mele la munte. Și mai fericită și odihnită nu m-am trezit nicicând. Muntele face miracole 🙂

Știți care a fost prima chestie pe care am făcut-o de dimineață? Nu, nu să îl sărut. Asta e doar din filme, realitatea ne omoară. Să îmi verific mailul și să mă joc Clash of Clans până să se trezească cel mic :)) Da, am sărit pe Wi-Fi instant. Ce să-i faci? Avem obiceiuri proaste, dar ne așteaptă o zi în care ne vom deconecta.

Picioarele nu ne mai țin așa că profităm că ne-am cazat aproape de teleschi – după un mic dejun copios, nu e nimic mai frumos decât să urcăm și mai sus fără mult efort.  Ce-ar fi să dăm cu banul? Din Poiană avem de ales dacă urcăm la Postăvarul sau la Capra Neagră (acestea sună tentant pentru mine).  Ce facem sus? Băgăm un fotbal, alergăm pe munte și apoi coborâm. Timpul trece repede când te distrezi. Dacă mai avem timp, băgăm un patinaj în balon 🙂 Punem picioarele în mișcare pentru o ultimă tură. Crede-mă că merg câteva ture de patinoar indiferent de anotimp. Iar dacă mergem iarna, ne dăm pe pârrrrrtiiieee – nu mă pricep deloc la sporturile de iarnă așa că mereu o să mă găsiți pe derdeluș 🙂  Și cum bateriile Duracell nu s-au terminat, încercăm seara un biliard în trei. Spre rușinea mea, nu știu să joc deloc, deci sigur voi lua bătaie!

Ați obosit cu min-vacanța mea în Poiana Brașov? Vă trimit la saună! Da, am ales o cazare cu multe facilități, pe gusturile tuturor. Hotel Royal din Poiana BrașovToate ingredientele cheie ale vacanței mele au fost inspirate de ei. Mai puțin convingerea mea că vacanțele cu un copil sunt demențiale. Aceasta vine din experiență. Am urcat munți și am jucat fotbal, am cântat „Nu mi-e frică de bau-bau” în pădure și am ținut în brațe cele două iubiri masculine ale mele (din care unul minor) și nu aș da niciun city break afară pe o mini vacanță în trei la munte la noi 🙂

One thought on “Vacanță în trei în Poiana Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.