Viața la bloc 2: sunt o vecină rea

De când m-am mutat de la părinți, viața la bloc pare mult mai interesantă. Sufăr de frustrarea chiriașului care nu e proprietar, de frustrarea vecinului căruia i se bate în cap sâmbătă și de frustrarea de a fi o vecină rea.

Pentru că da, dragii mei, azi recunosc oficial.

Sunt o vecină rea

La o săptămâna de când m-am mutat a venit ea. Vecină de la 5. La ușă. Mi-a zis că mă aude tot timpul, că îmi târai papucii prin casă, că dau cu aspiratorul dimineața, că îmi scârțâie patul și că mă aude când deschid ușile de la șifonier.

Am schimbat papucii (erau prea mari și într-adevăr îi târâiam. Eu am mochetă pe jos și ne separă o placă de beton. WTF!

Am dat o singură data cu aspiratorul la 7. Am mutat aspirarea după oră 8 și până în 21.00. Mi-a scăpat o data o tură de 10 secunde la 21.30. Dărâmasem un ghiveci.

Primele nopți am dormit având grijă când mă răsucesc de pe o parte pe alta să nu fac zgomot. Patul nu are cum să scârțâie întrucât nu e pe roți/picioare și alte cele. E o cutie mare în care e băgată salteaua. Salteaua NU e pe arcuri. Și nu, nici nu făceam sex violent astfel încât să dărâm patul. În acest caz trebuia să se plângă de țipete noaptea 😛

Ușile de la șifonier sunt glisante. Nu le deschid. Nu scârțâie dar le folosesc cu precauție. Ocazional mai trag tare de una și se duce cu viteză. Ooops!

Așadar, ați dori să înțelegeți că, deși sunt o vecină tare neplăcută, am făcut tot posibilul să fie ok. Am mers și în picioarele goale.

 

Bilețel de la vecina de la 5

 

Acum o luna am primit un bilețel în ușă.

 

“Bună,

Sincer nici nu prea știu cum să încep să-ți spun ceea ce vreau pentru că mi se pare puțin penibil, dar nu mai pot. Păi dacă e penibil, eu ce adjectiv să mai folosesc?

Nu pot dormi noaptea, dimineața mă trezesc destul de devreme când teoretic aș putea dormi mai mult, în permanență când sunt în casă trebuie să stau cu televizorul pornit (atât de tare se aud zgomote de la mine că numai TV-ul mă acoperă?!) și toate acestea nu pentru că am eu insomnii nefondate (Tu ai zis-o, nu eu! ), ci pentru că atunci când ești acasă (adică 95% din timp) se aud zgomote de la ține din apartament. În ce constau aceste zgomote? (Mă întrebi pe mine sau e retorică discursului?)

 • mergi foarte apăsat (fără papuci) (ce forță am în picioare! Oare de ce nu mă ajută asta la alergatul după băieți?!)
 • târăști papucii (apreciez că-i folosești destul de rar de când te-am rugat) (90% din timp am papuci în picioare….avem statistici diferite la fel că ministerul de finanțe)
 • trântești ușa de la baie sau intrare care scârțâie destul de tare (dacă stau singură, de ce pisicii mei să închid ușă de la baie?! Eu fix la asta visam! Ușa de la intrare scârțâie…de la altă vecină că o aud și eu)
 • aspiratorul dimineața la 7.30 (Aici chiar m-am enervat!!!! Mai devreme de 8.00 nu dau cu aspiratorul. Sunt cu ochii pe ceas.. știți cât de greu e să mă abțin?!)
 • patul care scârțâie la fiecare mișcare de-a ta. dar bănuiesc că acestuia nu ai ce-i face (Cred că te invit să îmi testezi patul că la cât de tare scârțâie la ORICE mișcare a mea nici eu nu aș trebui să dorm. Iar eu dorm că un bebeluș)
 • ușile de la dresing care sunt trantite sau mă rog acestea nu s-au mai auzit demult (Dressing.. acum că ne-am lămurit. Ușile de la șifonier le deschis la fel tot timpul.. dacă nu s-au auzit demult, de ce le menționam aici?!)
  Te rog mult încearcă să ții cont de ceea ce ți-am enumerat mai sus. (Deja ținusem și am ajuns prizonier în propria casă….) Chiar îmi doresc să mă pot odihni, să mă simț bine la mine în casă, cum probabil și tu îți dorești și oricine altcineva. (eu dorm foarte bine….și nu îi deranjez pe alții)

  Dacă nu s-ar auzi atât de tare crede-mă că nu aș spune nimic, dar chiar nu mai rezist. (Fă reclamație la ICRAL că între 6 și 5 NU e placă de beton.. Ne-au mințit)

  Aceste zile am suferit o operație, din acest motiv îți scriu și nu vorbesc și chiar am nevoie să mă odihnesc.

  Îmi cer scuze pentru ceea ce am scris, dacă ți se pare prea mult. (În pisicii mei, eu când am dreptate nu îmi cer scuze:)))

  Mersi frumos pentru înțelegere, (Care s-a epuizat de ceva vreme…)

  Vecina de la 5″

Au trecut vreo 2 luni de atunci… presupun că toamna îmi va aduce un nou bilețel.. sau o nouă vizită la ușă. Revin după o scurtă păruială.

PS: Oare m-a auzit aseară? La 21.3o dădusem drumul la muzică la un volum ok pe 2 boxe pentru laptop și am dansat vreo 10 minute. Oare de ce nu îmi face nimeni reclamație că dansez goală?! Asta mi s-ar părea mai distractiv 🙂

Voi cum stați cu vecinii ciudați?

 

7 thoughts on “Viața la bloc 2: sunt o vecină rea

 1. Emil Calinescu says:

  Bai, cu vecina de la 4 is manele, ca-s rimeaza misto (pe cine lucra barbatul/pe vecina de la patru). Cu cea de la 5 n-a facut nimeni nici macar o manea. Nici bancuri nu se fac cu ea. E clar: n-are umor, n-are ritm, n-are rima. :))

 2. Gabriel says:

  La 7 am o vecină mai scandalagiu, săraca, care, dacă mă vede când cobor de pe acoperișul blocului cu niște colege imediat mă oprește să urle la mine ca ce am eu acolo, discotecă?? (A auzit ea muzică sau tropăieli?!). Ea are apartamentul cu 3 camere pe terasă stânga, eu ieșisem pe terasă dreaptă. Bine ca se vede ea cum urla la mine, iar la ea nimeni nu a urmat când s-a aflet ca la boxa de la parter are apă trasă și locatarii o plătesc aiurea!! Eu plătesc pe spațiul de pe acoperiș, ea nu! Zău ca mă scoate din sărite! Se crede șefa, dar e o simplă locatară!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.