Viața e un risc. Asumă-ți-l!

Rutină, plictiseală, aceleași. Risc, frică, sigur. Te recunoști în cuvintele astea? Pentru că vorbim despre viața ta, de cât de fericit ești și de cât de mult bine îți aduci tu ție.

Fără risc, totul e rutină

Nu zic să ai viața unui actor de cinema. Până la urmă. și pentru el lucrurile ajung la rutină: apariții la TV în fiecare zi, sex în același hotel ca să nu fie prins de paparazzi, aceeași fani înfocați. Rutina e bună, îți aduce confortul siguranței. Știi de unde iei lucrurile, știi cât timp faci o anumită chestie. Te simți ca în brațele unui ursuleț de pluș. Atunci de ce nu ești fericit?

Siguranța nu e totul. E bine să mânânci fructe și legume în fiecare zi. Sunt bune pentru sănătatea ta. Dar riscă și cu câte o friptură din când în când că nu o să moară ficatul. Rutina te omoară, îți seacă viața treptat, e ca un mic vampir energetic și, în curând, devii un roboțel. Crede-mă, nu ești simpatic deloc.  Partea și mai nasoală e că o știi și tu.

Mi-e frică de risc

Și mie, și ție, și lui. Ne e frică de risc, de necunoscut, de ce se poate întâmpla dacă nu iese așa cum vrem noi. Frate, dar viața fără risc e nasoală! Rău de tot! Nu ți-ai mișca fundul la un curs nou că nu cunoști pe nimeni. Nu ieși în ploaie că răcești. Nu stai mai târziu la un eveniment că a doua zi te duci la muncă și o să fii obosit. Te îmbraci cu aceleași haine că sunt confortabile și prin bluza ta favorită se vede burtica.

Vezi, pornind de la riscuri mici, poți aduce schimbări. Te voi vedea zâmbind mai des. Vei fi mai fericit. Încet, cu pași mici viața ta va fi altfel.

De ce alegi mereu varianta sigură? Cât de fericit te face?

PS:

Poza e de la Tușnad de anul trecut. Am fost ridicată în aer la vreo 13-15 metri de bloggeri. Ghici ce am spus prima dată? „Nu!” Era frig, plouase toată ziua, voiam doar să merg la hotel să fac o baie fierbinte. Și mi-e și frică de înălțimi. A fost demențial! De atunci mă dau în toate roller coasterele și toate chestiile nasoale. Prefer să îmi fie rău decât să nu știu cum e 🙂

 

2 thoughts on “Viața e un risc. Asumă-ți-l!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.