Viața fără cola: doar una mică

Fiecare are propriul obicei după….activități fizice intense. Pentru unii este țigara de după, alții trec la duș, la somn sau … la cola. Daps, acesta era cazul meu.

Când ai multă treabă după, când somnul mic de după e doar un vis, când încă tânjești după stat în brațe sau pupăcit, singura soluție de a reveni rapid la realitate era o cola de 2,5 litri. Pentru suport psihologic și măcar consum pe trei sferturi. Astfel, trec cele câteva cinci ore până la somnul de noapte.

Așa că, am trișat. Nu am cumpărat o cola de 2,5 litri, nici măcar de 1 litru. Voiam una la doză. Mi s-a părut un progres remarcabil dat fiind cantitatea de la care veneam. Dar aveau cola la magazin? Nuuuuuuuuuuuuuuuu! Pentru că tot universul ținea cu ideea mea de a nu mai bea cola – aveau doar cola zero. No way! Cola zero este pentru cazuri de disperare, când pofta mea de cola era prea mare pentru a rezista tentanției. Altfel, nu mă tentează caloriile puține. Fundul meu încă mai are spațiu de extindere.

Vă anunț că am trișat. Am trecut la favoritul meu Pepsi Twist. Și a fost rece și acidulat. Și cu olecuță de lămâie. Și a doua zi am trișat cu un meniu de la mega în care Cola de 0,5 litri era inclusă. Și a fost rece și…dezamăgitoare. După 3 ore în care m-am chinuit să o termin (interval în care de obicei dădeam gata minim 1,5 litri), ficatul meu deja spune “No, no” și disperarea, depresia și tentația extremă s-au dus pe apa sâmbetei. Am rămas doar cu o poftă imensă de somn în intervalul 14.00-16.30. Mă topesc, abia țin ochii deschiși, zici că nu am dormit de 3 ani.

Progres după 3 zile fără cola:

1,5 litri de apă pe zi.

Am rezistat la program de munci 7.20 -22.00 cu pauză 12.30-13.30 – juma de litru de cola băut în 3 ore

Aerobic/mișcare minim 15 minute în fiecare zi

Așadar, una mică deseori face bine! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.