Viața fără cola: Ziua 1 – Hai că pot!

O să vezi povestea micii mele dependențe într-o altă postare. Sunt la sfârșitul primei zile fără cola, mor de foame dar.. nu mi-e somn.

Dimineața fără cola

Am început dimineața bine, cu entuziasm, la fel ca orice om cu un viciu fericit că pentru a 100-a oară încearcă să facă ceva ca să revină la normalitate. 10 minute de exerciții prin casă pe Taylor Swift, plimbat câinele pe afară, chiar și băut un pahar cu apă pe stomacul gol – uau, sunt în formă!

Corpul meu nu a mai văzut asemenea dimineață plină de sănătate de vreun anișor. Primele ore ale dimineții au trecut ușor. Proaspăt întoarsă dintr-o vacanță în Italia, m-am decis să am momentul meu de băut ceva dimineața pe la 10-11. Nu sunt fană cafea dar o ciocolată caldă cu lapte merge oricând. Sau un 3 în 1. Cu lapte.

Am trecut cu putere și stoicism de prima cană cu lapte de soia. Țin să subliniez eforturile mele de a rămâne pe calea cea dreaptă. După un mic dejun format doar din iaurt de capră bio (de la Lidl – mă omora curiozitatea), am continuat cu munca într-un ritm alert. Paharele de apă curgeau unul după altul. Și s-a produs momentul.

Doar una mică

Momentul de tentație al primei zile când te păcălești că poate azi, dar doar azi, îți poți lua o cola la jumate. Se numește că faci tranziția. Doar nu vrei să îți șochezi organismul din prima! Din fericire pentru mine, am încercat deja toate metodele de a mă păcăli. Azi am rezistat. Nu am coborât decât să îmi iau niște floricele. Unul din primele efecte când te lași de cola este că ai o poftă de ronțăit. Azi am bifat 2 pungi – una cu sare, alta cu cașcaval. Sau așa scria pe pungă.

Ora 2 a sosit, s-a instalat depresia cauzată de o masivă stare de somn. Mă chinui să îmi țin ochii deschiși la ore. Mai torn puțină apă, mai mă mișc prin cameră. Rezist pe baricade până la 15.15. Ieeeei! În stilul italian, mă respect și trec la o siesta. “Până la și 45 că mai am multă treabă. 15.45.” La 16.15 eram trezită brusc de vizita fratelui meu. Zici că nu dormisem de 2 zile. Mă culc la loc.

Al doilea 3 în 1, urmat de un litru de apă, mă fac să rezist la orele de seara. Termin munca cu foarte multă energie și ditamai foamea la 21.50. Mă pregătesc să mă laud pe blog că nu mi-e somn și am și chef de muncă. Dar înainte de asta, mă duc să întorc carnea în ceaun, pun mâna pe mânerul fierbinte. Am bifat ziua de luni cu mâna stângă arsă.

Viața fără cola: apa mea de 11 litri

Bilanțul primei zile din viața fără cola

1,5 litri de apă +2 3 în 1 cu lapte de soia

Mâncare: iaurt, 2 pungi floricele, un bol de înghețată, 3 bucățele de fripturică de porc

Mișcare: 15 minute de aerobic, urcat scările până la 6, plimbat și alergat câinele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.