Ai viața pe care o meriți

E un film al cărui nume evident că nu mi-l amintesc dar în care actorul principal e viitorul meu soț. Numai că el nu știe :)) Anyways, el  – un prostituat, îi spune ei – clienta naivă care încă mai crede în dragoste și vrea să îl facă gelos pe fostul: ai viața sentimentală pe care ți-o dorești. Eu am extins ce a spus frumosul meu brunet.

 

Sunt trist, singur și deprimat

Sper că le-am cuprins pe toate. Acele stări minunate care ne trimit într-un cazan emoțional cu smoală. Mamă, ce poetesă sunt! Stările alea de rahat care se adâncesc și de care nu pari să mai scapi. Da, gogule, îmi pare rău să ți-o spun: ți-ai făcut-o cu mâna ta. Nu vreau să aud că te-a părăsit iubirea, că la servici nu ești apreciat, că nu ești fericit, că viața e de cacao. Tu ești de vină! Tu, tu și numai tu. Ești suma alegerilor tale. Tulai, azi m-a lovit inteligența emoțională!

Nu vreau să aud scuze. Nu vreau să te aud că dai vina pe altcineva. De fiecare dată, tu ești de vină. Eu sunt de vină pentru viața mea. Ai 35 de ani și ești singură, nu ai nici copii. Bravo, tu ai ales asta. Nu ai vrut relația de compromis sau ai vrut carieră și acum ovulele tale își dau duhul. Nu sări de fund în sus, am 32 și ale mele se revoltă :)) Porcul, nesimțitul și idiotul nu te-a apreciat? Stai, bre, nu ai văzut că are toate aceste caracteristici când l-ai luat? Tu l-ai vrut așa și tu l-ai iubit. Ghici ce! El nu e porc, nici nesimțit, nici idiot. Tu ți-ai construit relația. Poate ai sperat că se schimbă, poate tu ai vrut să fii cea care să îl modeleze. Tu ți-ai pierdut mințile.. nu el. Asta e! O meriți!

Asumă-ți nefericirea!

Văd prea mulți oameni nemulțumiți în jurul meu. Și toți își găsesc scuze. Că le trebuie jobul cu bani, că sunt de prea mulți ani cu persoana aia și unde mai găsesc ei pe altcineva, că părinții i-au forțat să dea la ASE în loc de medicină.. că ei au trebuit să facă ceva. Nu, dragul meu: nu trebuie să faci nimic. E alegerea ta să îți pese de ce spune X sau Y și să te dai după cum spune lumea că e bine să le faci. Tu ai sfeclit-o. Poate ai avut ocazia să faci ceva pentru fericirea ta dar ai ezitat. Poate ai amânat. Poate nu ai apreciat ce ai avut și ai zis că o să mai găsești. Poate ți-a fost frică. Poate…dar sigur tu ești de vină pentru nefericirea ta. Nu da vina pe altcineva. Ești suma alegerilor tale, deci asta meriți.

 

Gândindu-mă eu metaforico-filozofico-nostalgico-melancolic la mine cu siguranță merit o viață cu mai multe zâmbete. Nu le am acum..ghici a cui e vina? Mă bântuie melodia asta de vreo 2 săptămâni. Mă mai văd oamenii că bolborosesc ceva pe stradă – eu fredonez :))

Trăiesc în ciuda tuturor obstacolelor. Fuck it! Dapăi la luptă cu noi!

2 thoughts on “Ai viața pe care o meriți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.