Azi fac ceva pentru visul meu

Trec zilele și Doamne, cum trec!

Ajungi uneori la finalul lor, ești obosit și te așezi în pat. Lasă, că și mâine e o zi, o să rezolv mai multe.

 

Dar visele tale? Cui le lași?

Zău de nu trece timpul și noi nu facem nimic pentru ceea ce ne dorim cu adevărat. Muncim, ne ținem de obiectivele noastre, respirăm, mâncăm, poate mai facem și dragoste, dar noi ce visăm? Noi ce vrem cu adevărat?

Văd atâția oameni care nu mai zâmbesc. Unde e fericirea? Păi nu e…cum am putea fi fericiți dacă noi nu facem nimic pentru ea? Când ne trăim fiecare zi ca niște roboței și atât. Folosesc des pronumele ”noi” – să nu crezi că m-am apucat să scriu motivaționale pentru că sunt simpatice – tot ceea ce scriu este din propria-mi experiență și din ceea ce observ la cei din jurul meu.


Ne lipsește fericirea pentru că am renunțat la visele noastre. 

 

Visele nu se îndeplinesc

Sunt absolut sigură că asta gândești. Visele sunt pentru copii care încă mai cred în basme. Știm amândoi cât de pragmatic trebuie să fii ca să supraviețuiești în ziua de azi. Cine mai are timp să viseze? Te duci la muncă și tragi tare să fii promovat și să prinzi un salariu mai bun. Îți găsești și tu pe cineva că e cam nasol să fii singur, încerci să îți iei o casă și aștepți să mori. Zi mersi dacă apuci să îți plătești creditele!

Vedetele și toți cei care au reușit să fie fericiți, toți spun că au crezut în visul lor, dar știm noi că e doar PR – sigur au avut pile sau eventual s-au culcat cu cine trebuie!

 

Visele nu se îndeplinesc pentru că nu crezi în ele

Visele tale sunt undeva ca legumele din frigiderul meu, înghesuite într-un colț de frigider, uitate de lume. Tu ești trist pentru că nu ai vise. Ai renunțat la ele, implicit nu ai speranțe că ceva frumos ți se poate întâmpla. Gândind astfel, cum ai vrea tu să fii fericit? Și eu aș fugi de tine, dapăi fericirea!

Vrei să ți se îndeplinească visele? Pune-le pe hârtie, uite-te la ele, plângi sau dă-le cu ele de pământ dar nu le arunca la gunoi. Spune-ți că ele se pot îndeplini – numai și numai pentru că tu vrei asta foarte mult. Începe să lucrezi pentru ele – și visele au nevoie de ajutor, doar nu ai vrea să vină singurele gata îndeplinite! Vor fi momente în care vei fi descumpănit, știu că vrei să se îndeplinească imediat! Dă-ți două palme, ridică-te și mergi mai departe –

 

Visele se îndeplinesc pentru că tu lucrezi pentru ele

Ce zici – începem de azi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.