Visează cu capul pe umeri

Am făcut multe prostii la viața mea. Dar multe.

Credit de nevoi personale maaaaaare cât o spargere la bancă. Bifat.

Leasing pentru mașină nouă când deja aveam o rată mare. Bifat.

Card de credit ca să îmi iau laptop în rate. Bifat.

Overdraft ca să îmi iau laptopul (inițial mi-au respins cererea pentru card de credit). Bifat.

Nu te speria, încă trăiesc și pe cele mai multe le-am și închis. Dar din relația mea cu băncile am învățat câteva lucruri.

Băncile nu sunt prietenul tău

O să sune urât, dar eu am prieteni care nu m-ar împrumuta. Din varii motive. Aud des oamenii că se plâng de bănci când dau banii înapoi pentru un credit. Atâta timp cât prietenii dau bani cu greu, de ce o bancă nu ți-ar cere înapoi banii pe care ți i-a dat? Și cu dobândă. Da. Banca este o afacere. Bună sau rea, cu „prețuri” prea mari sau nu, tu ai ales să îi fii client. De ce ne așteptăm ca în bănci să curgă lapte și miere și să nu dăm nimic înapoi, nu o să înțeleg niciodată.

Poți să fii tu prieten cu băncile

Dacă ai „experiența” mea financiară, până acum vei fi descoperit că sunt câteva lucruri plăcute băncilor.

  1. Plătește ratele la timp.
  2. Anunță-le din timp dacă ai probleme, nu aștepta să treacă timpul în speranța că ratele dispar.
  3. Mai și economisește că nu mori. Ai și dobândă.
  4. Caută produsul potrivit pentru tine și vei ajunge chiar să ieși pe plus.

Nu, nu m-a luat amețeala și nici nu am înnebunit. Dacă ești inteligent și atent, dacă lași entuziasmul pentru bani deoparte și gândești rațional, există minim un produs bancar care te poate ajuta și, ca extra bonus, mai ieși zâmbitor la final.

Sunt un STAR financiar

Să luăm următoarea situație ipotetică. Banca îți dă un card de credit. Cu o sumă frumușică pe el.

Cu acest card tu poți să faci cumpărături în rate fără dobândă (ceea ce mie îmi place foaaaarte mult, urăsc dobânzile).

Ai acces la peste 7,500 de magazine unde poți folosi cardul pentru a cumpăra tot ce îți poftește suflețelul.

Partea „nasoală” este că pentru fiecare achiziție, primești puncte. 1 punct= 1 leu. Și așa aduni bani pe care îi poți folosi la cumpărături ulterioare.

Partea și mai „aiurea” este că magazinele partenere mai fac și promoții – așadar tu cumperi produse cu cardul minune la un preț redus și primești și bani pentru cumpărături.

Nu există așa ceva? Ia să mai vedem noi puțintel.

logo-BT-banca-transilvania-sponsor-superblog-2015-300x107

Banca Transilvania a lansat cardul STAR FORTE – fix minunăția de care îți spuneam mai sus. Și dacă ai dileme ce să cumperi, te anunț că misiunea e grea. Partenerii sunt din domeniile următoare:

  • Medical
  • Turism
  • Electrice/Electrocasnice
  • Produse IT
  • Încălțăminte
  • Modă

Mi-am făcut de cap cu 5,000 de euro

Potolește-te, dragul meu cititor. Știu că 5,000 de euro este o sumă frumoasă. Te-au luat palpitațiile? Revino-ți! Ce îți spuneam mai devreme? Visează cu capul pe umeri. M-am entuziasmat de prea multe ori în trecut pentru ca acum să mă visez dormind pe un pat plin cu euro :))

Pentru că banii luați de pe cardul de credit trebuie investiți, primul lucru care îmi trece prin cap ar fi să beneficieze de ei afacerea mea. Și freelancerii trebuie să se extindă. În momentul de față, îmi vine să iau scaunul meu de „CEO” și să îl arunc de pe balcon. Aș avea drum direct la Elvila și mi-aș face de cap cu un scaun demn de ore târzii la birou și dimineți la 5 când încă e întuneric. Nu mă opresc aici și schimb imprimanta cu o super multifuncțională cu laser care să mă țină minim un an luată de la Evomag (de unde îmi iau toate drăciile electronice în ultima vreme). Adios reîncărcări! Aș pune pe listă un videoproiector, un laptop mic pentru deplasări, o cameră video. Așadar, o mare parte din bani s-ar duce într-un fel de „renovare” a business-ului. Toate acestea m-ar ajuta în munca mea online la crearea de noi produse și uite așa îmi recuperez investiția 🙂 Am ieșit pe plus.

 

fontana_di_trevi
O bucățică de Italia

Te-ai dezumflat? Gândesc prea mult? Ai dreptate! Hai să îmi fac un pic de cap. Pentru că muncesc atât de mult, m-aș răsplăti nu cu haine (deși sunt tentată la o raită de cumpărături), ci cu vacanțe! Iubesc să călătoresc – întotdeauna mă întorc cu idei noi și trăznite. Pentru cei mai mulți parteneri din turism din cadrul programului Star există posibilitatea să plătești vacanța în minim 3 rate. Deja visez la o lună în Italia (țara mea de suflet), să îmi revăd prietena mea nebună din Suedia, elevii mei plecați în Anglia și o tură de nebuneală în faimosul Manhattan din Sex and The City la un Cosmopolitan.

Gata, până aici a fost. Gândul unei seri ca fetele în New York, alergând după un taxi în timp ce flutură o rochie roșie.. m-a cam făcut să visez….

One thought on “Visează cu capul pe umeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.