Yoda, secretul sănătății divelor

Am declarat zi de aprovizionare. Voiam să schimb tot meniul, sunt master chef și mă plictisesc repede iar inovația este mereu cheia progresului. Stăteam relaxat în bucătăria mea contemplând setul meu profesional de cuțite când întregul restaurant s-a luminat. Zău, pentru o secundă am zis că mă răpesc extratereștrii. Ce-i drept, aș merita să fiu folosit drept exemplar merituos pentru crearea unei specii de bucătari de cinci stele. Zbang! S-au trântit ușile de la bucătărie, managerul a intrat roșu la față:

„Repede! Repedeeeee! Pregătește ceva! Sunt aici și au spus că sunt lihnite! Dacă tu îți făceai griji pentru stelele tale Michelin, gândește-te ce înseamnă să apară un comentariu prost pe Instagram sau Twitter legat de restaurantul nostru!”

„Ușurel,” i-am zis eu relaxat. „Azi e zi de aprovizionare. Totul e aproape gol, meniu nu am. Poate să fie și președintele Franței, nu am ce face!”

Mai panicat zău că nu l-am văzut nici când am luat a doua stea Michelin și eu eram răcit.

„Nici să nu îți treacă așa ceva prin minte. Vin după 2 zile de filmări și sunt moarte de foame. Vor să discute despre continuarea la Sex and the City, au afaceri importante de rezolvat. Descurcă-te!”

Pretenții de dive

Am scos capul timid pe ușa bucătăriei și le-am văzut la o masă centrală. Restaurantul pustiu, ele râdeau la o masă, singurele și vesele. Divele de Hollywood! Spaima oricui! Dacă le pun să și aștepte, am încurcat-o. Am pregătit o salată de roșii cu sos de dovleac. Repede, frumos, simplu, dar incredibil de aromat. Fetele erau la primul rând de Cosmopolitan. Farfuriile au plecat iar eu..eu am început să mărșăluiesc disperat prin bucătărie. Ce le gătesc azi divelor?

Zbang! Zbang! Uși trântite. Tocuri stiletto pe podeaua bucătăriei. Fețe serioase.

„Ptiu, să nu îmi spui că e vreuna alergică la dovleac, că asta a fost!” am gândit eu, încercând să îmi potrivesc mai bine boneta.

„Dragul nostru”, a început Samantha. Ți-o spun cât de politicos se poate. Filmăm de două zile, am avut numai sendvișuri și prăjiturele de platoul de filmare. Suntem lihnite și vrem mâncare. Mâncare adevărată, nu o roșie pe farfurie. Nu mă înțelege greșit, a fost demențială, dar uite-te la mine! Diseară am o petrecere și vreau să dansez toată noaptea. Roșia ta nu mă duce nici măcar până la limuzină”.

Mă blocasem. Dive slabe și fițoase și vor mâncare adevărată! Ce înseamnă asta? A intervenit Carrie.

„Scuze pentru prietena mea, e mai vulcanică”. Charlotte dă ochii peste cap. „Silueta noastră nu se ține cu frunze, se ține cu mâncare sănătoasă. Cum crezi că rezistăm atâta la filmări și petreceri? Bafta mea că nu intru în bucătărie, știu doar să bag caserola în cuptorul cu microunde. Aș fi murit de mult. Vrem mâncare gustoasă și na-tu-ra-lă.. nu ca unele dive de la Hollywood :))

Și fetele au râs. În sincron.

„Ce face drăcia asta de aici? m-a întrebat Samantha.

„Este Presa de ulei YODA HOME PRO și e secretul meu ca bucătar.  Eu pot să fac ce fel de ulei vreau: din arahide, susan, floarea soarelui, rapiță, in, nuci sau orice alt ingredient” Mă uit la ele și le văd fascinate ca niște copii mici. Am 6 setări pentru aceste ingrediente iar a șaptea este „setarea minune” -o folosesc pentru orice alt ingredient vreau eu. Toate sunt presate la rece, deci voi obține cel mai extra-super-virgin ulei. Fără aditivi și conservanți.

„Dragul meu, extra-virgin la Hollywood nu există”, a glumit Samantha. Hai, vreau să te văd în acțiune.

Atunci vă ofer astăzi ceva simplu și sănătos. Începem cu o salată!

„Iar frunze, dragul meu?”

Presa de ulei dă divele pe spate

În ciuda reticenței, am pornit la lucru: 500 de grame de roșii proaspete, 200 de grame de brânză feta chiar din inima Greciei, 5 castreveți, busuioc proaspăt, am stors din pumni un sfert de lămâie și am pus presa în acțiune. A înghițit măslinele grecești instant și în 3 minute fetele deja se îmbătau cu mirosul îmbietor care venea de la uleiul de măsline. Totul presărat cu zâmbet și fetele nu au mai așteptat să le împart pe castronele, mi-au furat direct bolul și s-au înfipt cu furculițele.

Sursa: Adi Hădean

„Mai vrem!” au strigat ele în cor.

De data aceasta am pus presa la lucru pentru un ulei de floarea soarelui care să frigă bine potârnichile. Ele urmau să fie atracția noului meniu și îmi rezervasem ziua pentru a experimenta. Indecis fiind, am călit la foc mic patru feluri de ciuperci, le-am lăsat deoparte și apoi m-am jucat în tigaie cu carnea proaspătă, friptă în uleiul presat la rece și sosul lăsat de ciuperci. Poezie de mâncare!

Cosmopolitanurile au curs gârlă, fetele râdeau, iar eu m-am rezemat încrezător de ajutorul meu de nădejde. Ce m-ași fi făcut eu fără tine?

Sursa: Adi Hădean

„Vreau și eu o jucărie din asta”, mi-a zis Samantha pe un ton poruncitor în timp ce fetele au izbucnit în râs iar eu am făcut ochii mari. „Nu pentru mine, am un chef drăguț și tânăr și trebuie să îl pun la treabă dar în bucătărie.. În loc să se holbeze la mine toată ziua, aș prefera să gătească ceva delicios și natural!”

„Eu l-am luat de la magazinul profitstore.ro” și atât am apucat să spun.

„Geeeeeorrrgeeeeeeeeee!” și ușile de la bucătărie s-au trântit din nou. Un asistent mic și transpirat a intrat în bucătărie pregătit să îndeplinească orice dorinței a Samanthei.

„Ai până diseară să îmi aduci cea mai eficientă presă de ulei la rece. Fă-i poză, pune-o pe contul meu de Instagram cu titlul: Secretul meu pentru o viață sănătoasă! și să o văd în bucătăria mea de aici până diseară. Și vreau și una acasă în New York. Și una în casa de vacanță din Hamptons!”

Ei dragii mei, nu am mai primit o stea Michelin. Dar adevărul este că pentru a trăi frumos, a avea un corp de invidiat și a îmbătrâni cu încetinitorul, mâncarea sănătoasă este baza. Grăbiți și stresați ignorăm acest lucru, dar divele o confirmă iar Presa de ulei Yoda îți aduce sănătatea la tine acasă\!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.