Cu o floare nu se face primăvară, dar cu un trandafir?

Să tot fi fost a patra sau a cincea întânire. Până atunci, nimic nu fusese clasic. Nu au ieșit la suc, ei au ieșit la munte la prima întâlnire. Nu au ieșit la film, ci au mai dat o tură la munte pentru a doua întâlnire. Iar pe la a cincea au plecat la plimbare la pădure.

Bătaie cu trandafiri

El se pregătise cu tot. Un loc care să îi placă și ei, să fie ceva nou, să aibă pădure și un restaurant unde pot mânca, o păturică pentru stat la soare și un pulovăr alb în cazul în care era totuși prea răcoare. Dar ziua aceea în care toată lumea era la muncă iar ei ieșiseră din București, soarele strălucea pe cer. Ea a acceptat totuși puloverul…era prea simpatic ca să îl refuze. Ba chiar i l-ar și fi furat dacă se putea.

Au intrat cu mașina pe o aleee, au găsit locul potrivit și s-au oprit. Ea s-a dat jos din mașină. Zâmbea. Era o zi perfectă. Era liniște și aer curat. Erau departe de orice probleme și erau doar ei singuri pentru o zi întreagă. Ce își putea dori mai mult?

El se duce la portbagaj să scoată pătura pentru picnic. Teoretic. Pentru că practic, scenariul a fost în felul următor. Ea admira priveliștea, el își pregătea surpriza. Vine în spatele ei, ea se întoarce și vede în mâna lui ceva care semăna cu o rămurică de copac. Avea frunze. Instinctiv, a luat „crenguța” și l-a bătut cu ea. Bine, să nu exagerăm că nu a fost bătaie. Important e că a descoperit aproape la timp că nu era o crenguță. Ci primul trandafir de la el. Alb, frumos, acum stătea în mâna ei, leșinat, terminat, fără vlagă.

Nu se aștepta la un trandafir primit sub un copac și scos cu atâta secretomanie din portbagaj. Pe moment, „uciderea” trandafirului părea o alternativă foarte logică. Au râs amândoi… bafta lui că vânzătoarea îi scosese spinii înainte. Ce înseamnă intuiția feminină!

Trandafirii fură zâmbete

Timpul a trecut și trandafiri au mai fost. Primul a supraviețuit eroic până acasă, bătut și fără apă (erau în pădure, de unde vază?!). A ținut vreo trei zile după ce a fost îndreptat și lipit cu izolirband (scotch-ul nu ținea). Iar acum..la câțiva ani diferență codița lui lipită cu izolirband încă mai există într-un dulap pe partea cu amintiri de suflet.

Timpul a trecut și trandafirii au venit mai rar. Apoi a devenit tradiție ca după fiecare discuție serioasă despre cum nu merg lucrurile, ea să primească un trandafir, roșu în cele mai multe cazuri. Și mergea. Pentru că trandafirii erau florile ei preferate. Atâta frumusețe, delicatețe și complexitate în petalele unei flori! Un trandafir îi readucea zâmbetul pe buze, amintindu-i de prima bătaie. Așa că îi ocrotea pe toți și avea grijă de ei mai bine ca de un copil. Trandafirul îi aducea aminte de toate lucrurile frumoase care îi aduceau împreună.

Ziua în care trandafirii s-au oprit

„De ziua mea anul ăsta nu vreau cadou. Nu prea ai ce să îmi iei ca să compensezi ce nu merge într-o singură zi. Dar vreau flori”. El a părut mulțumit de idee iar ea visa la un buchet de trandafiri.

buchet-din-35-de-trandafiri-rosii-VjY8b

„Știu că nu ai timp, dar să știi că te descurci foarte bine și online. Există o florărie online din București și ei se descurcă și cu livrarea trandafirilor în București. E simplu și la îndemână.”

Și a venit ziua. Iar ea aștepta cu nerăbdare fie un iubit cu flori care să îi zâmbească, fie surpriza ei: un buchet cu trandafiri. Și a trecut ziua. Seara a ajuns și el. Cu un buchet de flori. Nu trandafiri. Nici măcar o tentativă. Ea a zâmbit ..pierdută. Iubește toate florile dar…adoră trandafirii.

Săptămâni mai târziu l-a întrebat care sunt florile ei preferate. După ce a trecut prin vreo 3-4 descrieri de flori, și-a dat seama că după atâta vreme împreună, el nu știe nimic de trandafiri. Și nu a mai zâmbit.

Nu e atât de greu să furi zâmbete

Oricât de încăpățânate, a naibii, ciudate, răsfățate, independente am fi, o floare ne topește. Și da, mă refer aici la trandafiri. Nu trebuie să fie roșii – pot fi albi sau colorați dacă sunt cadou pentru doar o prietenă, colegă sau persoană dragă. Trandafirii te salvează în orice situație – că e ea supărată, că e ziua ei și tu ești plecat în delegație, că nu ai dus gunoiul toată săptămâna și ea voia să ți-l pună de dimineață pe bancheta din spate a mașinii poate pricepi mesajul.

Nu ai scuză, pur și simplu nu există:

  1. am uitat – de aceea avem tot felul de aplicații pentru calendar cu remindere pentru zile de naștere pentru toată lumea de pe Facebook, pentru Valentine”s Day și alte ocazii. Reminderele vin, e decizia ta dacă le iei în calcul sau nu.
  2. nu am bani – nu aș prea crede asta. Intrând pe buchetedetrandafiri.ro, văd că ai soluție pentru orice buzunar. Poți să te limitezi la trandafiri în cutie (visul meu dintotdeauna, în toate filmele romantico-amoroaso-depresive, ea primea o cutie cu trandafiri), sau să plusezi cu bomboane de ciocolată sau un ursuleț de pluș. Poți să alegi un buchet sau un coș cu trandafiri. Orice ar fi, există soluție pentru bugetul tău.
  3. nu am timp – în loc să alergi ca nebunul după trandafiri frumoși, să negociezi prețul (că te vede vânzătoarea disperat și profită), să iei trandafiri veștejiți (că îți dă deja un buchet făcut unde i-a strecurat deja pe cei leșinați), te duci frumos online. Alegi produsul care îți face cu ochiul, plătești cu cardul și gata! Cineva îi livrează ei trandafiri proaspeți și frumoși în aceeași zi în București.

Imaginează-ți zâmbetul ei atunci când va primi surpriza la birou sau acasă. Poți să fii și în delegație, îți garantez eu că îi trece jumătate de furie numai la vederea surprizei! Adaugă și un bilețel cu un mesaj scurt dar din suflet și am scăpat și de cealaltă jumătate de furie.

Dragul meu, fură zâmbete cu trandafiri! Pentru că nimic nu e mai frumos când ea zâmbește numai pentru tine!

 

Articolul a fost scris pentru Superblog 2015.

Notă pentru sponsor

Am povestit la persoana a treia…pentru că mi-a fost mai simplu. Uneori și bloggerii preferă să își pună sufletul în personajele lor și să lase monologul deoparte, mai ales când ei sunt cei care joacă rolul principal și trebuie să recunoască că au bătut un bărbat cu un trandafir 🙂

 

One thought on “Cu o floare nu se face primăvară, dar cu un trandafir?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.