Ziua bună se cunoaște după cafea

„Ce o fi atât de greu să te trezești dimineața la 5 ca să ajungi la piscină?”, i-am spus eu acum vreo 5 ani. S-a uitat la mine cu toată mirarea din lume. Puteam citi pe fața lui: oare a luat-o razna iubita mea? Dar eu nu o luasem razna, știam deja că trezitul la 5 e foarte bun. Cu ajutorul potrivit poți trece ziua – ajutor însemnând o cafea de specialitate, două 🙂

Cum e viața la 5?

Grea, trebuie să recunosc. Primele 5 minute ai putea simplu să treci prin toți sfinții din calendar. Încă nu îți poți da seama ce nebunie ți-a trecut prin cap. Cum adică ești mai eficient dacă te trezești devreme. După ce te speli pe față și bei un pahar cu apă deja lumea ta e alta. Și da, acum 5 ani mă trezeam la 5 și mă duceam la piscină. Ce vremuri! După ceva înot, un jacuzzi și un hammam de relaxare viața era altfel. La ora la care alții se trezeau și încercau să nimerească borcanul cu cafea măcinată, eu ajungeam acasă și mă apucam de muncă. Eram plină de energie iar încrederea pe care o capeți știind că ai tras de tine să faci sport – nu se compară cu nimic.

Dar și când te ia somnul

Strategia cu trezitul de dimineață e super bună. Problema cea mare este că, după prânz, te ia ditamai somnul. Dacă s-ar face noapte instant ai fi cel mai fericit om. Și, până la urmă, ai avea tot dreptul să dormi – ai lucrat mai mult decât ceilalți. Ritmul normal de lucru implică începerea zilei cu o pauză de mic dejun. Programul realist începe la 10. Există soluția numărul 1: un mic somnic de 30 minute. Sunt freelancer și lucrez de acasă. Așa că, da. Recunosc că prânzul mă prindea moțăind 30 de minute cu capul pe birou. Nu e un păcat capital – italienii, grecii și spaniolii își fac siesta. Nu sunt eu neam latin? După 30 de minute mă simt super fresh și o iau de la capăt cu forțe maxime. Totuși, pentru cazuri de urgențe, când nu e cazul de alintături din astea, nimic nu se compară cu mirosul cafelei proaspăt prăjite. Din fericire pentru mine, am 2 opțiuni în casă: 2 expressoare. Iar soluția de energizare a Profei de engleză vine de la Etolia.

O grămadă de arome gata să circule prin vene și să trezească neuronii. Revin la butoane instant iar la cursurile de seară elevii mă întreabă cum de mai am energie 😀 Nu-i problermă, am destulă cât să îi țin treji și pe ei.

Cinci ani mai târziu, și el a descoperit că trezitul la 5 face ziua super frumoasă 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.