Ziua în care le fac pe toate

petruta-munte-ziua

Nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi place să fiu organizată. Ca apoi să fac iar haos. Și să o iau de la capăt. Îmi plac începuturile, ce să îi faci? 🙂 Înainte să plec oriunde pentru mai mult de o zi, trebuie să organizez tot. Încă aștept vacanța în care nu ajung cu toate pregătirile pe ultima sută de metri și nu plec zăpăcită și obosită. Pentru aceasta, avem soluția magică:

Lista cu lucruri de făcut

În momentul în care mă apuc de notat toate lucrurile pe care le am de făcut, deja mă simt ca Superman care analizează de sus toate zonele cu probleme și se decide cum le rezolvă. Jumătate de muncă e deja rezolvată pentru că eu știu deja tot ce e de făcut și mă pot ocupa de ele. Lista mea pornește de la „udă florile, asigură mâncare pentru animale, lasă curățenie” la „cumpără periuță de dinți nouă și vezi să nu îți uiți iar papucii de casă și să patinezi la duș”. Iar când vine vorba de muncă, lista e kilometrică: fă programul, trimite activități elevilor, pune un auto responder. Lista mea ajunge să fie de minim o pagină. Dar nu-i problemă: I am Superman și le rezolv pe toate!

Ziua în care le fac pe toate

La modul ideal nu este cea înainte de plecare. Atunci ar trebui să îmi fac doar bagajul și să fac ultimele verificări. Mereu încep cu zâmbet și optimism. La jumătatea zilei, după ce am bifat doar vreo 4-5 chestii, încă sunt cu speranțele sus pentru că „uite, deja ai tăiat chestii de pe listă!” Seara, când deja am depășit orice planuri pentru ora de culcare, mă uit la lista aia și îmi vine să dau cu ea de pământ. E total nerealistă..cine spune că trebuie să las curat șu în frigider? Și-așa nu îl deschide nimeni. Am zis eu că îmi cumpăr altă căciulă pentru munte? No way! Deja am vreo 5 prin șifonier. Ia-ți adio și de la ghete noi, ai deja 4 perechi pe care nu le porți :))

La final nu le rezolv pe toate. Ziua în care le fac pe toate e, de fapt, ziua în care scot sufletul din mine și nu apuc să rezolv decât esențialul. Dar important este să mă simt eu bine atunci când sunt eu în vacanță. Inspirația zilei de azi a venit din..experiență. Vineri plec la munte și după o fugă ieri seară în Decathlon, mi-am luat doar juma din ce era pe listă. Ziua în care le fac pe toate a fost azi și eu abia am început lista :))) Dar să fiu eu o visătoare zâmbitoare de nu voi fi odihnită vineri de dimineață și cu chef de distracțieeeee!

La voi cum e cu pregătirile pentru călătorii?

One thought on “Ziua în care le fac pe toate

  1. Flo says:

    Bună, Petruța !
    Interesant haosul dinaintea disciplinei.
    La mine e foarte simplu. Nu plec niciodată fără telefon, pastă și periuță de dinți. Restul obiectelor de care am nevoie le cumpăr din locul stabilit drept destinație de vacanță.
    În telefon am acte și bilete, plus rezervări…😜😜😜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.