Fetele si IT-ul

Sursa foto

Era o zi frumoasa de…. nu mai tin minte, sa fi fost vara-toamna. Eram mandra tare de faptul ca in sfarsit reusisem sa ma conectez la reteaua de cartier cu un cablu tras intre blocuri. Cool, ha? Foarte cool si borgchat-ul si cum vorbeam noi toti seara. Ce vremuri. Ei ghini. intr-o zi pe cand fratele meu abuza de calculatorul cu un procesor de acum 4 generatii, se urla pe wall-ul de la borgchat ca e virusata reteaua din cauza unuia care luase minunatia de iti reseta calculatorul la 60 de secunde. Ce facea fratele meu? Vorbea in continuare pe privat.

Eu, in schimb, marea viteaza, panica, jale si plangere. Nu a durat mult si ne-am virusat si noi, traindu-ne clipele intr-un tremur, asteptand mesajul cu : Your computer will restart in 60 seconds, fix cand ti-era lumea mai draga. Solutia pe vremea aia era sa iti reinstalezi windowsul. Asa ca a venit cineva care se pricepea si a reinstalat windowsul. Atunci am invatat sa nu tii toate tampeniile pe aceeasi partitie (dar la un hard de 15 giga era chiar culmea sa ai vreo 4 partitii:))), sa faci backup din cand in cand (inca nu stiam sa scriu cd-uri), sa ai un cd cu windows si inca vreo 2 ca backup. Anyways, chestii esentiale.

Dupa aceea, au urmat alte virusari, alte reinstalari pe care le-a facut subsemnata. La prima am stat cu emotii, pe vremea aia windowsul se reinstala in vreo ora si ceva, fara drivere. Deci, per total stateam vreo 3-4 ore in cel mai bun caz sa pun totul la loc asa cum era. In timp ce alte fete chemau baietii ca nu stiau ce are calculatorul, eu deja dadeam google si stateam pe forumuri sa gasesc solutii. Le-am incercat pe toate din punct de vedere feminin (ca probabil baietii sunt mai priceputi). M-am jucat cu partitiile si mi-am busit laptopul, am stricat nenorocirea de MBR, boyfriendul de pe vremea aia mi-a explicat ce e, am o idee vaga, stiu doar nu trebuie sa ma joc cu ea. Am intrat in setarile windowsului si am mai scos din servicii si alte tampenii, am sters si fisiere de sistem ca asa e dragut sa distrugi calculatorul. 

Primul router luat era o chestie la 280 de RON.. prea complicata pentru mine, l-am vandut aceluiasi boyfriend. Acum am unul de 60 de RON care tine de vreo …1 an jumate si pe care am invatat sa il configurez singura (nu ca ar fi mare scofala). Am invatat dupa ce vreo 3 zile am stat fara wireless pentru ca bagam denumirea retelei in setari si nu pleca netul de pe loc.

De unde postarea asta? Ieri am configurat imprimanta pe laptopul fratelui meu. Minunatia e wireless dar nu, daca suntem amandoi pe acelasi router nu inseamna ca ne jucam amandoi cu ea. Trebuiau facute niste chestiute si la el. Am mers pe bajbaite si mi-a iesit. Si nu, nu e complicat deloc.

Postarea asta e pentru tine, draga mea. Laptopul ala nu te musca. Ma gandesc ca sunt tone de situatii in care facem tampenii. Decat sa stai tot timpul sa dai anunt pe Facebook care se pricepe sa…., mai bine pune mana si invata. Putintel, catinel dar sigur. Si fa-ti back-up regulat si nu mai apasa next-next- next fara sa citesti toate tampeniile. Si cand versi apa/ceai/cola pe el, inchide-l imediat, scoate bateria, usuca-l si zi 30 de rugaciuni inainte sa ii dai iar drumul.

PS:

Imi amintesc si acum o intamplare de la dansuri. Vorbeam de nu stiu ce extra-mega dictionar pe care partenerul meu de dans il voia. Ii zic ca i-l aduc, nu-i problema, dar ca era sub forma de .iso. A ras vreo 10 secunde, eu credeam ca am gresit cu ceva. El doar se mira ca stiu ce-i aia:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.